Divácký průvodce Podbrdského setkání legend 2017

Chystáte se na tradiční Podbrdskou? Tak zde je pár rad, kam se jít podívat.

Tuto neděli, tedy 7. května 2017, se bude konat již šestý ročník volné klubové soutěže, letos nazvané VI. Podbrdské setkání legend 2017. Jelikož je to soutěž, kde nikdy není nouze o pěkné tratě a velice zajímavou startovní listinu, rozhodli jsme se po domluvě s pořadatelem vydat diváckého průvodce. Nejedná se ale o oficiální dokument pořadatele, nýbrž o divácké doporučení od Rally Fans Katovice. Chystáte-li se tedy na tuto soutěž, nechť vám následující stránky pomůžou v lepší orientaci soutěží a hlavně ve výběru těch správných míst. Celý průvodce ve formátu PDF je k dispozici ZDE.

Pojďme si nejdříve projít pár důležitých informací o soutěži. Jak bývá u tohoto podniku zvykem, je koncipován tzv. na pětníku. V letošním roce čeká na jezdce i diváky průjezd dvěma měřenými úseky, při čemž na jednom z nich se bude měnit směr jízdy. Servisní zóna je klasicky umístěna v areálu firmy KBS u obce Zahrádka (V penzionu je restaurace, která bývá na závody velice dobře připravena, jsou navařeny hotovky, takže i divák se zde může občerstvit).

Velice dobře si tedy divák může kombinovat průjezdy s RZ s návštěvou servisu, kde může historická auta obdivovat z blízka. Do areálu servisu se logicky jako divák nedostanete. Hned před servisem je ale zřízené divácké parkoviště přímo u vjezdu do servisu.

Na jezdce čeká celkem přes 95 kilometrů, z toho téměř 60 kilometrů ostré měřené jízdy. Druh povrchu je samozřejmě 100 % asfaltu. Startovní listina je zaplněna a najdete ji spolu s dalšími informacemi na stránkách soutěže.

V první části soutěže je připraven průjezd erzetou s názvem RZ 1, 2, 3 – Čížkovská (4,95km), která je v druhé polovině soutěže směrově otočena a pojmenována jako RZ 4, 6, 8 – Přešínská (4,95km). Rychlostní zkouška není sice moc dlouhá, ale nabídne vše. Rychlé a uskákané úseky navazující na zrádné vlásenky a hlavně divácky oblíbené odbočení u obce Přešín. V celkové mapě tedy naleznete označená dvě místa. RFK – DM1 odbočení na ruční brzdu v obou směrech, příjezd od obce Přešín. RFK – DM2 je náročná zatáčka s horizontem po rychlém příjezdu z obou stran. Do tohoto místa se dostanete po svých z RFK- DM1, jedná se o cca 650 metrů dlouhou procházku.

Druhým, respektive třetím měřeným úsekem je rychlostní zkouška značená jako RZ 5, 7, 9 – Dožická (10,41km), na které se nachází několik zajímavých míst pro oko diváka. RFK – DM3 je průjezd údolím zakončeným náročnou vlásenkou. Jedná se o pravou rychlou zatáčku na uskákaném asfaltu navazující přes horizont do lehké levé. Výhodou tohoto místa je velká viditelnost téměř 1 km trati. Na toto místo se dostanete opět lehkou procházkou cca 600 metrů z obce Dožice, kde se nachází další doporučené místo RFK – DM4. Zde se jedná o celkem známé levé odbočení na náměstíčku obce Dožice kolem rybníčka, které se dříve jezdívalo v rámci Rally Kramolín a dalších akcí pořádaných RKHA.

Po odjezdu z Dožic čeká na jezdce solidní kudla zpomalená několika retardéry, po které budou ale muset hodně brzdit na levé odbočení, kterému předchází ještě průjezd krátké vlásenky. Toto místo je označené jako RFK – DM5. Přístup opět jednoduše podle mapy od obce Mladý Smolivec. Odbočení je vytaženo ještě pořadatelem vloženým retardérem, takže zde s největší pravděpodobností také bude možno vidět průjezdy s ruční brzdou.

Po odbočení čeká na jezdce místy zkouška jejich maximálky a kvality brzd u připravených retardérů. V obci Radošice se pak nachází naše poslední doporučené místo RFK – DM6. Jedná se o téměř pravoúhlé, ale rychlé a táhlé levé odbočení. Z obce Radošice zamíří posádky přes kratší stoupání na sjezd lesem, který bude opravdu na srdce. Tyto místa ale nedoporučujeme, protože se jedná opravdu o rychlé průjezdy s nedostatkem bezpečného místa pro diváky. Zajímavý by možná mohl být výjezd z lesa před cílem RZ, kde by se už přeci jen ve větší dálce dalo něco pozorovat.

Závěrem bychom vás i my spolu s pořadatelem chtěli požádat, abyste dbali na své zdraví a to hlavně selským rozumem. Poslouchejte prosím pokyny pořadatelů, a vyskytne-li se někde mezi diváky nějaký „chytrolín“, neváhejte zasáhnout. Nikde není psáno, že si diváci nemohou udělat pořádek sami mezi sebou. Hezké zážitky ze soutěže vám všem přeje MMAARTIN, Rally Fans Katovice a pořadatelský sbor VI. Podbrdského setkání legend 2017. Celý průvodce ve formátu PDF je k dispozici ZDE.

MMAARTIN a Rally Fans Katovice

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!