Příští rok se do MS asi vrátí Nový Zéland

Kromě Nového Zélandu má snahu dostat se do MS i Chorvatsko.

Podle vyjádření promotéra je návrat Nového Zélandu, který byl v MS naposled v roce 2012, prakticky jistý a měl by se jet v září. Země nabízí nádherné tratě, věrné diváky a také je domovem Haydena Paddona, což je také velmi důležité.

Kromě Nového Zélandu má velký zájem o zařazení do MS Rally Croatia. Ta se jede letos na konci září a měla by se jet jako kandidátský podnik. Ta se ale trochu vymyká představám promotéra, který by raději viděl víc soutěží mimo Evropu. Chorvatsko ale nabízí dobrou dostupnost a zajímavé tratě (nabízí se jeden den na šotolině a dva na asfaltu podobně jako ve Španělsku). Hodně tedy bude záležet na tom, jak se letos Chorvatsko ukáže.

Naopak zcela mimo úvahy je další zařazení Číny v nejbližší době. V úvahu stále přichází i Turecko, ale ne dříve než za dva roky. Každopádně cílem je navýšení soutěží MS na 16 do roku 2022.

Komentářů celkem: 7
5. 5. 2017 18:051 Upraveno 18:06
1 0
Zéland super smajlík Turecko je s ohledem na politickou situaci asi mimo, nepočítám, že by se něco mohlo změnit do dvou let, půjde to spíš k horšímu. A Chorvatsko? Tradice v rally téměř žádná, trh optikou automobilek nepodstatný, tak proč?
5. 5. 2017 18:192
1 0
nechcu být pesimista, ale to Chorvatsko, aby to nebylo něco jak Bulharsko v MS. Jeden závod a nazdar. Vždyť tam nedokázali ani udržet IRC/ERC
5. 5. 2017 21:523
0 0
Barum rally do wrc smajlík .......Tradice, pěkná krajina, rozbité a úzké cestičky v lesích......jen peníze chybí,
prý je to takový další bod čeho chce autoklub dosáhnout. smajlík
5. 5. 2017 23:024
0 0
Původně napsal Franta David
Barum rally do wrc smajlík .......Tradice, pěkná krajina, rozbité a úzké cestičky v lesích......jen peníze chybí,
prý je to takový další bod čeho chce autoklub dosáhnout. smajlík
Sami pořadatelé Barumky o to nemají zájem, je to o moooooc velkém balíku peněz. A pochybuju, že autoklub sežene nějakého velkého sponzora smajlík
6. 5. 2017 01:115
0 0
Na MS máme finančně i politicky ale bez fotbalových pijavic.Máme na to udělat MS v lokalitách Barumky,Krumlovu,Bohemky,Vsetína atd.jen chtít!!!!!!smajlík
6. 5. 2017 08:046
1 0
Ogier nebo Latvala na pindule nebo trojaku ... jen sen smajlíksmajlíksmajlík byla by to K***a bomba smajlík
6. 5. 2017 21:277
0 0
Zéland určitě zpět! Ale Chorvatsko, jak psal BIGMIKE, asi nesmysl. Na turky bych se z vysoka vy***. Až si tam udělaj pořádek, tak možná, ale to asi nikdy. Radši bych tu Kanadu, ať už v zimě, nebo i jindy.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!