11. 5. 2017 14:00 − 1450× − 0

Rallye Tatry se blíží, start již koncem května!

Pouhých patnáct dnů zbývá do startu nejstarší automobilové soutěže na Slovensku.

Čtyřiačtyřicátý ročník legendární Rallye Tatry se pojede v posledním květnovém víkendu v termínu 26. – 27. května 2017. Pořadatelé z AOS Klubu Poprad připravili náročnou rally, která se pojede ve dvou dnech a kromě oblíbeného městského nočního okruhu v Popradu zavítají rychlostní zkoušky po devíti letech i do okolí Spišské Nové Vsi. Soutěž se uskuteční jako třetí díl Mistrovství Slovenské republiky v rally (MSR), Mistrovství Slovenska historických automobilů (MSR HA), Slovenský Rally Pohár (SRP) a je součástí Tatransko-Valašského poháru, který odstartoval v rámci Valašské rally koncem března v České republice.

Přípravy popradské rally zdárně finišují, v minulých dnech se konalo pravidelné zasedání organizačního výboru, kde se řešily poslední detaily před startem soutěže. Koncem dubna byla schválena a vydána zvláštní ustanovení a odtajněna trať letošního ročníku, která zavítá i do nádherného prostředí Hornádské doliny a Slovenského ráje. Rallye Tatry měří celkem 434 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 103 km. Rychlostní zkoušky s názvy Huta (délka 19,60 km), Poprad – okruh (9,60 km), Bystré (5,00 km), Mlynky (8,25 km) a Hnilec (13,60 km) dokonale prověří připravenost startovního pole. Pořadatelé předpokládají účast zhruba 60 posádek, květnový termín konání tatranské rally má přilákat kromě slovenských posádek i soutěžící z České republiky, Polska, Maďarska a dalších států. Uzávěrka přihlášek je stanovena v pondělí 15. května, přičemž s redukovaným vkladem již v pátek 12. května.

Registrace soutěžících na obhlídku tratě a výdej itinerářů začne již ve čtvrtek 25. května a potrvá až do pátečních 15 hodin. Technická přejímka se uskuteční v pátek 26. května od 7 do 13 hodin v areálu bývalých kasární na popradském sídlišti Západ, kde bude rovněž umístěno servisní parkoviště. Shakedown neboli testovací rychlostní zkouška proběhne během pátečního dopoledne od 10 do 13 hodin na úseku u obce Hozelec v blízkosti Popradu. Soutěžní týmy odstartují do soutěže v rámci slavnostního startu od 16:18 hodin z náměstí sv. Egídia při obchodním centru Forum, cíl soutěže a rozdílení cen proběhne na stejném místě v sobotu 27. května v 15 hodin. Novinkou je umístění ředitelství soutěže do reprezentativních prostor Národního tréninkového centra (NTC) Slovenského fotbalového svazu vedle Aquacity Poprad.

Další zpravodajský servis o 44. Rallye Tatry 2017 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně i na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na její facebookové mutaci.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!