Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 5. 2017 21:37 − 2116× − 4

DMack s Evansem si letos věří na všechny šotoliny

Až na poslední zkoušce v Argentině přišel Elfyn Evans o vítězství, DMack je ale nadále optimistický a věří ve svou pneumatiku i jezdce.

Letos barvy pneumatikářské společnosti DMack reprezentuje v MS Elfyn Evans a Welšan v Argentině vyrovnal dosavadní maximum týmu, když dojel na druhé příčce, ale zatím byl nejblíže vítězství, jak kdy který speciál obutý do DMacků byl, protože Evans o vítězství přišel až na závěrečné PowerStage, kde podlehl o šest desetin Thierry Neuvillovi. A jak se nechal slyšet šéf značky Dick Cormack, letos je ohledně výdrže pneumatik optimistický a věří, že Elfyn Evans bude schopen bojovat o kvalitní výsledky na všech šotolinách. "Letos není ani jediný šotolinový podnik, ze kterého bychom měli obavy. Na každý jedeme a přemýšlíme o vítězství. Loni jsme se zaměřili na určité soutěže, ale letos jdeme mnohem šířeji a tomu odpovídá provedený vývoj gumy," říká Dick Cormack magazínu Motorsport News.

V Argentině obouvala Evansova Fiesta WRC pneumatiku s tvrdší směsí a stejný typ by měl obouvat i v Portugalsku. Pro Rally Sardegna, kde v minulosti guma od DMacku moc nefungovala, jsou v plánu další vylepšení, aby byla konkurenceschopná i ve Středomoří. "Gumu jsme podrobili rozsáhlým testům. Nemáme sice moc dat ze soutěžního nasazení, ale dělali jsme srovnání s Michelinkou a máme docela důvěru v náš výrobek. Když si vezmeme složení kalendáře, tak měkká guma je třeba v podstatě jen ve Walesu. Na zbytku podniků je potřeba spíše středně tvrdá varianta obutí, na nějž jsme se letos zaměřili," vysvětluje Dirk Cormack strategii DMacku pro rok 2017.

I vzhledem k pokračujícímu vývoji DMack nadále cílí na zisk premiérového vítězství, které je pro Cormacka však jen dílkem mnohem většího plánu. Ten spočívá v obutí DMacků na tovární vozy. "Chceme pracovat s továrnou. To je náš cíl a to je taky důvod, proč to vše děláme. To, že jsme byli v Argentině nejlépe bodující Fiestou pro nás bylo velkým uspokojením. Bylo to poprvé, co jsme M-Sportu vybojovali body a tím pádem bodovali do klasifikace značek, takže to pro nás mí zvláštní význam," uzavírá Dirk Cormack.

Asi nejlogičtěji by se jevilo přezutí M-Sportu na DMacky, ostatně jisté spekulace internetem v mezisezóně proběhly, ale nakonec vše zůstalo při starém a Cumbrijský tým nadále obouvá, stejně jako zbytek továren, Micheliny. Jak se pro Motorsport News nechal slyšet šéf týmu Malcolm Wilson, i když to letos pravidla dovolují, změna dodavatele pneu není letos v plánu. "Kategoricky mohu vyloučit, že by se něco takového dělo. Nepřekvapilo by mě ale, kdyby na DMacky přešli další soukromníci."

Komentářů celkem: 4
12. 5. 2017 07:571
0 0
Tak dnes jsem se dočetl, že Mads Ostberg od Sardínie přechází na DMacky, to bude zajímavé smajlík
12. 5. 2017 08:162
0 0
hm, jaká to prorocká slova páně Wilsona smajlík Vůbec se ale nebudu divit, jestli příští rok nazuje DMacky celý M-Sport
12. 5. 2017 08:253
0 0
Ale jenom na šotolinusmajlík
haq
12. 5. 2017 10:174
0 0
Tak snad na třetí pokus to vyjde, po Tanakovi v Polsku minule a Evansovi v Argentině smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!