Ogier zpět v Polu. Ale jenom na Rallylegend

Při říjnovém dostaveníčku soutěžních skvostů na sanmarinských Rallylegend má Seb Ogier povoleno vrátit se do Pola WRC.

Čtyři roky tvořila kombinace Sébastien Ogier – Julien Ingrassia – VW Polo R WRC dominantní kombinaci ve světovém šampionátu podtrženou čtyřmi tituly mezi jezdci i značkami. Teprve odchod Volkswagenu z MS po konci sezóny 2016 zabránil pokračování hegemonie a Francouzi našli nové útočiště v Cumbrii, když letos startují za M-Sport. Ale v říjnu při Rallylegend se opět dají dohromady, protože v San Marinu si při příležitosti smutného výročí 10 let od tragické smrti legendárního Colina McRae dá dostaveníčko hned 13 mistrů světa, kteří by měli usednout do svých vítězných vozů a Ogier bude jedním z nich.

Velký podíl na tomto dostaveníčku má další bývalý mistr světa – Luis Moya, který sbíral úspěchy po boku "El Matadora" Carlose Sainze. "Volal jsem Malcolmu Wilsonovi, abych zjistil, zda Sebovi, i přes to, že letos startuje s jeho Fiestou, povolí start s Polem WRC. Malcolm mi rovnou řekl, Luisi, nemám s tím problém," popisuje autosportu.com bývalý španělský spolujezdec a pokračuje o tom, jak se Sebovo znovu shledání s Polem rodilo, "podobně to bylo, kdy jsem volal Svenu Smeetsovi a ptal se na půjčení loňského Pola. Jak jde o akci jako je tahle a o uctění památky Colina, tak nikdo nemá problém. Z každého telefonu, který jsem dělal je cítit síla Colinova odkazu."

Kromě Seba Ogiera bude na konci října San Marino hostit další slavné persony automobilových soutěží, když dorazí například Colinovi bývalí spolujezdci Derek Ringer a Nicky Grist, Colinův mladší bratr Alister pak v ulicích San Marina předvede mistrovskou Imprezu 555 z roku 1995. Za již zesnulé mistry světa Bjorn Waldegaarda a Richarda Burnse se akce zúčastní taktéž jejich spolujezdci – Hans Thorszelius a Robert Reid. Za vedení Rallylegend říká Vito Piarulli: "Chtěli jsme připomenout Colina a pořádně mu vzdát hold. Bavili jsme se s Luisem a oba jsme měli takřka ve stejnou chvíli podobný nápad a hned od začátku se nám líbil. Spojili jsme síly a uspěli jsme. "

"Setkal jsem se s organizátory Rallylegend a když mi řekli, co pro letošek zamýšlejí, tak jsem jim slíbil pomoc. Ale já jsem jen telefonoval. Tu hlavní práci odvedl Colin, kdy jezdil a vybudoval si svou pověst. Nikdo jemu podobný už v našem sportu nebyl, je v zapsaný myslích nás všech – stačí říct jméno a každý ho měl rád. Takže jsem začal telefonovat a všichni souhlasili. Jediný šampion, který bude chybět je Carlos Sainz. Je mu to moc líto, ale jeho syn bude o tom víkendu startovat ve Formuli 1 v Texasu a mají rodinné setkání, kde nemůže chybět. Za jakékoliv jiné situace byl Carlos v San Marinu taktéž," uzavírá Sainzův spolujezdec Luis Moya.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!