Marek Felt - eWRC.cz
20. 4. 2006 00:00 − 2465× − 1

Jiří Sutr dojel v Hustopečích na čtvrtém místě

Posádka Jiří Sutr a Petra Veselá startující s vozem Škoda Felicia A5 absolvovala druhý letošní rallysprintový závod.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Posádka Jiří Sutr a Petra Veselá startující s vozem Škoda Felicia 1,4 ve třídě A5 za tým Zdeňka Pekárka absolvovala o uplynulém víkendu druhý letošní rallysprintový závod, který se konal v Hustopečích.

Rallysprint byl rozdělen do dvou sekcí o počtu šesti měřených úseků v délce 87,92 km. Již samotná startovní listina, která čítala třináct vozů ve třídě A5, slibovala zajímavé souboje.

Mezi posádkami nechyběla ani smíšená dvojice Jiří Sutr a Petra Veselá. Sutr startoval se Škodou Felicia 1,4, kterou připravuje hlubošský tým Montcar Autosport. Cílem posádky bylo soutěž dokončit a posbírat co nejvíce zkušeností, neboť při premiérovém závodě je zastavila technická závada. „Před startem soutěže jsme se potýkali s mnoha problémy. Nejdříve celých čtrnáct dní před závodem byla nemocná Petra. Petra měla až čtyřicetistupňové horečky a prakticky až ve středu těsně před závody ji doktor uschopnil. Seznamovací jízdy proběhly bez problémů, akorát jsem mnohdy myslel, že jsme zabloudili a že se tady ani jet nemůže. Nakonec se ale jelo, a to pěkně rychle. Krátce před startem jsem byl ještě pěkně nervózní. Ze seznamovacích jízd jsme zjistili, že to bude hodně těžké a náročné. Naštěstí mě Petra uklidnila a vše bylo v pořádku,“ řekl krátce před startem Jiří Sutr.


Foto: Michal Krch

Vstup do soutěže posádce vyšel a po druhé rychlostní zkoušce figurovala na šestém místě ve třídě. Na třetí rychlostní zkoušce, poslední první sekce, zajel Jirka Sutr pátý nejrychlejší čas ve třídě a posunul se na stejné místo i v průběžném pořadí. Na čtvrtého Beránka ztrácel pouhé tři vteřiny. „Zpočátku jsme se snažili jet opatrně. Především na lesních úsecích bylo potřeba jet opatrně a nebezpečné úseky prodávat. Možná, že na naši jízdu nebyl hezký pohled, ale posunuli jsme se na čtvrté místo a to pro nás bylo skvělé. Pomohlo nám určitě i velké množství výpadků soupeřů, přesto jsme velice spokojeni. Na vůz si již začínám pomalu zvykat. Je to úplně něco jiného, než jet s enkem,“ řekl během druhé sekce Sutr.

V závěrečné sekci soutěže si rokycanská posádka držela čtvrtou příčku. Na šestém měřeném úseku však Sutr zajel třetí nejrychlejší čas ve třídě A5, když dokázal porazit i Vlastu Hodaně. Posádka Jiří Sutr a Petra Veselá tak při svém druhé startu obsadila čtvrté místo ve třídě A5 a stejná příčka jim patřila i v hodnocení smíšených dvojic. „Se závodem a s výsledkem jsme spokojeni. Organizace byla perfektní. Díky patří i celému týmu Montcar Autosport, který připravil vůz na výbornou. Potěšila nás i skutečnost, že na závěrečné RZ se mi podařilo zajet třetí čas. Vím, že mám ještě rezervy, ale pokud pojedeme jako v závěru závodu v Hustopečích, tak budu spokojen,“ zhodnotil soutěž Jiří Sutr.

Dalším závodem bude Rallysprint Tišnov (13. 5. 2006).

Komentářů celkem: 1
Anonym IP:62.240.185.222
20. 4. 2006 13:581
0 0
Autorem fotografie je Michal Krch , kerému děkujeme a omlouváme se , že není uveden pod fotografií.Jirka
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!