TipCars Rally Team v Hustopečích

V sobotu se uskutečnil druhý podnik letošního rallysprintového seriálu. Ze startovní rampy sjely obě posádky TipCars Rally Teamu.

Tisková informace č. 2 – TipCars Rally Team, 20. dubna 2006

V předvelikonoční sobotu se uskutečnil druhý podnik letošního rallysprintového seriálu. Vše se odehrálo na vlhkých, uklouzaných tratích v okolí Hustopečí. Šotolinové cestičky mezi vinicemi a proměnlivé počasí v průběhu seznamovacích jízd naznačovalo pneumatikovou ruletu. Ze startovní rampy sjely obě posádky TipCars Rally Teamu.

Martin Kožmín – Míla Talaváňa startovali s číslem 17 a se svým Mitsubishi Lancer EVO VI. Těsně před devátou hodinou opustila hustopečské náměstí i posádka Marek Kulda – Zdenka Maroušková se Škodou Felícií třídy A5 z dílny p. Prášila. Pro obě dvojice byl Hustopečský sprint první letošní soutěží.

„Se záludností blátíček a posypů jsme bojovali nejvíc na RZ2, kde jsme měli opravdu namále. Po odstoupení několika favoritů a nakonec i Karla Trojana po 5. vložce jsme se dostali na bronzovou příčku, ale jen s deseti vteřinami na Jelínka. Čekal nás závěrečný finiš – nesměli jsme chybovat a nesměli jsme zpomalit. Nakonec jsme vybojovali ještě dalších 5 vteřin. Jsme naprosto spokojeni. Dopadlo to fajn, měli jsme štěstí. Podržela nás technika i týmové zázemí. V Hustopečích se nám líbilo, v sobotu se dosud proměnlivé počasí umoudřilo a organizačně byl závod velice dobře zvládnutý, bylo znát, že tento podnik připravil člověk, který rally a jejím jezdcům rozumí.“ Tolik Miloslav Talaváňa, navigátor třetího vozu v cíli.

Startovní číslo 69 vezli na dveřích svého vozu Marek Kulda se Zdenkou Marouškovou: „Jelo se rychle, ale s notnou dávkou opatrnosti. Štěrky, písky, bláto a podobné lahůdky jsme řešili v každé druhé zatáčce. Na třetím rychlostním testu jsme na chvíli opustili trať a tím i průběžné třetí místo ve třídě. Vůz nebyl nijak vážně poškozen, tak jsme bojovali dál. Na RZ4 jsme přidali další třetí čas v A5, ale bohužel v druhém průjezdu Divácké selhal motor a rally pro nás skončila.“

Pro TipCars Rally Team dopadla Agrotec Würth Rally Hustopeče nad očekávání dobře. Stínem nad veleúspěšným tažením soutěží zůstává odstoupení posádky Kulda – Maroušková kvůli technické závadě na voze.

Dalším podnikem MČR v rallysprintech je ve dnech 12. – 13. května Autonova Rally Tišnov, kde první posádka teamu avizuje svůj premiérový start s Lancerem osmé evoluce. Všem příznivcům, partnerům a fanouškům teamu ještě připomínáme sobotní TipCars Tuning Show v Kopřivnici, kde je pro veřejnost připraven bohatý sportovní a kulturní program. Více informací o celé akci a časový harmonogram je k dispozici na www.tiler-tuning.cz.

Komentářů celkem: 5
20. 4. 2006 15:24
0 0
Že to bude pěkný výkon a pěkný výsledek, bylo na oko jasně vidět už na jedničce. Gratuluji.
20. 4. 2006 21:00
0 0
felda vydala takto http://www.abrally-foto.wz.cz/agrotec%2037.htm prorazili vanu, nejspíš
21. 4. 2006 06:45
0 0
2Ale B
ten předek pocuchali při menším výletu na trojce, ale následoval servis, takže to dali dokupy a bylo vše ok. Na pětce díra do motoru sice proražena byla, ale né zvenkčí, ale zevnitř smajlík(
21. 4. 2006 07:04
0 0
Marku, Zdenko doufám, že to všechno dobře dopadne a budete mít tu možnost znovu ukázat jak jste rychlí. Držím palce ;)
21. 4. 2006 16:40
0 0
Hallo: díky, mosím to u sebe přepsat. to jo v protože jim z teho valil olej.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!