Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 5. 2017 21:52 − 5590× − 0

Seb dostane v Portugalsku novou Fiestu WRC

Zbrusu nový exemplář Fiesty WRC dostane pro Portugalskou rally k dispozici Sébastien Ogier, vedoucí muž MS.

Všechny doposud odjeté soutěže MS sloužila Sebu Ogierovi věrně Fiesta WRC s číslem karoserie #2, ale pro Portugalsko dostane čtyřnásobný mistr světa zbrusu nový vůz. Ten sice pojede nadále pod "espézetkou" WRT 1, ale krom toho půjde o nový, čerstvě postavený exemplář, takže M-Sport se o jeden vůz přiblíží maximu z pravidel, neboť ta každému výrobci dovolují nasadit do ostré soutěže maximálně 9 kastlí v průběhu sezóny. Doposud používaná karoserie #2 dovezla Ogiera ke čtyřem pódiím a jednomu čtvrtému místu, které získal v poslední odjeté soutěži v Argentině. Nová kastle má dle Malcolma Wilsona pomoci Sébastienu Ogierovi v jeho boji o jezdecký titul a v udržení se na první příčce a současně ukázat odhodlání M-Sportu udělat vše pro francouzův úspěch.

Z hlediska vnitřností se nová kastle #7 nijak neliší od předchozích vozů, to ostatně potvrzuje přímo Malcolm Wilson: "Na autě není nic nového, je zřejmé, že na auta specifikace 2017 ještě nepřišla žádná evoluce, nasazením nového vozu jsme chtěli získat jistotu, že vše bude nové a čerstvé. Nové auto pro Seba je také ukázkou našeho odhodlání podpořit Seba v jeho boji o jezdecký titul," říká šéf M-Sportu. V Cumbrii kromě stavby nového auta pracovali také na odhalení problémů, které v Argentině Ogiera trápily a podle zjištění inženýrů vše ukazuje na to, že příčinou byla odlišná specifikace diferenciálu, který Ogier používal.

"Seb jel specifikaci diferenciálu oproti Ottovi a Elfynovi. Před soutěží si udělal svůj setup a ten mu seděl. Měli jsme s sebou jen dva takovéto diferenciály a Seb je chtěl oba, což znamenalo, že měl odlišné nastavení proti zbytku týmu. Když jsme studovali opotřebení pneumatik, tak něco bylo špatně, obyčejně si je dokáže šetřit. Myslíme si proto, že příčinou byl právě diferenciál a v Portugalsku budeme mít řešení," říká Malcolm Wilson. K nadcházejícímu Portugalsku pak dodává přímo Seb Ogier: "Za posledních pár měsíců jsme se v Portugalsku něco natestovali a nadělali vývojové práce na autě. Takže to rozhodně přes startem přidá na sebedůvěře. Konkurence je letos hodně silná a vyhrát může každý. Čištění v první etapě nám to neusnadní, ale do Portugalska přijíždíme s vysokými cíli a plánem je opět navýšit náš náskok v šampionátu," uzavírá čtyřnásobný mistr světa.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!