M. Wilson: Když bude třeba, budu režírovat

Není to až tak dávno, co se týmoví šéfové v MS předháněli v týmové režii a šéf M-Sportu přiznává, že když bude potřeba, sáhne po ní.

Boss M-Sportu Malcolm Wilson letos drží v rukou všechny trumfy k tomu, aby po dlouhém půstu vyválčil jezdecký titul pro značku Ford a ani dekádu starý titul mezi značkami by z pohledu cumbrijského týmu nebylo špatné oživit. Proto se mistr Velké Británie z roku 1994 nechal pro autosport.com slyšet, že jestli bude potřeba použít týmovou režii k tomu, aby Sébastien Ogier dosáhl titulu, tak ji použije. Nyní má Francouz na čele 16 bodový náskok a jak Wilson říká, udělá vše co půjde pro to, aby na konci sezóny slavil jeho jezdec pátý titul. "Chci získat titul mistra světa mezi jezdci a toto je největší šance, kterou mám a současně také může být poslední," říká Malcolm Wilson.

"Pokud budu muset sáhnout k týmové režii, tak to udělám. Pokud si budu jistý, že je vzhledem k postavení mých jezdců a soupeřů bezpečné k týmové režii sáhnout a budu po ní muset sáhnout, tak to také udělám," říká šéf M-Sportu a při těchto slovech má možná v hlavě dřívější doby, kdy jej v roce 2009 nakonec nepoužívání týmové režie stálo jezdecký titul pro Mikka Hirvonena, který o titul přišel rozdílem jednoho bodu, který teoreticky mohl získat, kdyby si v Itálii prohodil pořadí s Jarim-Matti Latvalou.

Jak se ale dále Wilson nechává slyšet, pokud nebude na čele Ogier, ale někdo z dalších pilotů M-Sportu, tak se mohou role obrátit a zpomalit může klidně ve prospěch kolegy Francouz. "Jsem si jistý, že Seb by nebyl nadšený, ale kdyby se situace vyvrbila tak, že Ott by měl největší šanci na titul, tak bychom museli zpomalit Ogiera. Už jsem to tak musel dělat v době, kdy za M-Sport jezdili Carlos Sainz a Colin McRae. Pokud bychom se znova dostali do podobné situace, tak by to bylo dobré. Není to ta nejlepší část mé práce a není to ani snadné, ale pořád je to dobrá pozice, ve které být," dodává Malcolm Wilson s tím, že jezdecká režie v boji o titul není sice něčím, co by mu bylo po příliš po chuti, ale když jde o titul, jdou chutě stranou.

Komentářů celkem: 3
18. 5. 2017 23:201
0 0
Mám z toho pocit, že Ogi u Fordu v roce 2018 nebude.
19. 5. 2017 07:282
0 0
Nechápu proč tvrdí, že to může být poslední šance...
Myslel jsem, že Ogi podepsal víc jak na rok??
19. 5. 2017 09:353
0 0
Třeba Malcolm chce přenechat M-sport nekomu jinému a jit si odpočinout smajlík ale uz vidim jak Seb pousti Otta před sebe .... smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!