18. 5. 2017 21:59 − 2312× − 1

Nová americká rally série v režii Subaru

Americký šampionát se přes zimu rozdělil na dvě samostatná mistrovství, z nichž každé zaštiťuje jiná organizace.

Americký šampionát se přes zimu rozdělil na dvě samostatná mistrovství, z nichž každé zaštiťuje jiná organizace. V každém z nich se ale nachází některé z původních soutěží Rally America. Nejsilnější americká stáj Subaru se rozhodla přejít do mistrovství ARA a hned v úvodním podniku na kanadské půdě hrály obě posádky prim. Vítězství si nakonec připsal David Higgins a ujal se vedení v průběžném pořadí. Na konci dubna se pak odjel první šotolinový podnik sezóny a na startu se objevil vedle dvou speciálů WRX Sti i další zajímavý speciál v rukou Ira Barryho McKenny. Po kratičké první etapě se pilot Fordu Fiesta Super 2000 Turbo držel na pěkném třetím místě, ale druhý den musel ze soutěže předčasně odstoupit. Pastrana si do druhého dějství jako lídr soutěže odnášel náskok 12,7 sekundy. Ve prospěch Higginse však hovořilo o čtyři kusy větší množství nových gum. Americký pilot se omezením obutí nenechal nikterak rozhodit, pokračoval na vítězné vlně a v druhém letošním duelu se svým stájovým kolegou dokázal o 10,5 sekundy vyhrát.

O minulém víkendu vyrazili účastníci série ARA na největší americkou soutěž, která byla v éře skupiny B dokonce započítávána do světového šampionátu, Olympus Rally. McKenna opět soutěž rozjížděl na třetím místě a tentokrát už se mu podařilo dorazit až do cíle. Odměnou irskému jezdci byla parádní bronzová příčka a vítězství v rámci „zbytku světa“. První dvě příčky si pro sebe i tentokrát rezervovali piloti Subaru USA, ale napínavý duel ve stylu Oregon Trail Rally se tentokrát nekonal. Higgins svému týmovému kolegovi už v první etapě nadělil skoro minutu a v tomto trendu pokračoval i druhý den. Pastranův odstup vzrostl na dvě minuty a třetí triumf na tratích slavné soutěže si tak Američan nepřipsal. Higgins naopak v Olympus Rally kraloval už počtvrté a díky druhému vítězství v této sezóně se o pět bodů ujal vedení v šampionátu.

Stav šampionátu: 1. Higgins 61, 2. Pastrana 56, 3. Djordjević a McKenna 15, 5. Nickel 14

Komentářů celkem: 1
haq
19. 5. 2017 11:051
0 0
Američani jsou na tohle rozdělování závodních sérií fakt experti smajlík a nikdy to zájmu fanoušků a médií nepomohlo, naopak smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!