Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
19. 5. 2017 08:29 − 1123× − 0

Pohár Pirelli po Rally Vyškov

Rallye Český Krumlov klepe na dveře, ale podívejme se ještě na výsledky Poháru Pirelli po Rally Vyškov.

Jednodenní závody Rallysprint série přinášejí letos velmi pěkné a hodně napínavé závodění a dost těsné výsledky. Pro jakoukoliv chybu není prostor a dobře se o tom přesvědčili mnozí účastníci uplynulé Rally Vyškov, kde se závodilo do celkového hodnocení Rallysprint série, poháru 2+ a také samozřejmě do hodnocení Poháru Pirelli. Na účastníky Rally Vyškov se tentokrát konečně usmálo slunce a skoro celá soutěž proběhla na suchém povrchu. Správná volba pneumatik ale ani tak nebyla nic jednoduchého, protože ranní hodně nízké teploty byly brzy vystřídány vyššími a povrchy rychlostních zkoušek se rychle prohřívaly. Pneumatiky Pirelli i tentokrát uspěly a z Vyškova si jezdci na těchto pneumatikách přivezli množství pohárů za kvalitní výsledky v soutěži.

Nejrychlejší posádkou na pneumatikách Pirelli byli ve Vyškově Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem s Fordem Fiesta R5. Tarabus s Trunkátem se v závěru soutěže posunuli na druhou příčku absolutně a ke zlatu jim chybělo jen pět vteřin. Vítězství ve třídě 3 mezi produkčními vozy si ve Vyškově vyjeli Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří dokázali za sebou nechat všechny ostatní produkční čtyřkolky. Toto vítězství ve třídě 3 znamená současně body za druhé místo do Poháru Pirelli v hodnocení poháru 2+. K tomu to výsledku jim gratulujeme!

V Rallysprint sérii je velká pozornost tradičně věnována dvoukolkám, jejichž posádky mohou bodovat do celkového hodnocení Rallysprint série. Velkého úspěchu ve Vyškově dosáhli Matěj Kamenec s Adamem Jurkou startující s Peugeotem 208 R2. Mladý Kamenec potvrdil, že loňské vítězství v Opel Adam Cupu nebylo náhodné a přestup do silnější dvoukolky R2 mu evidentně prospěl. Kamenec s Jurkou k vítězství ve třídě 6 přidali i poháry za druhé místo v Rallysprint sérii absolutně. Gratulujeme! Body za druhé místo ve třídě 6 i v Poháru Pirelli si z Vyškova odvezli Michal Horák s Karlem Zapletalem s Opelem Adama R2, kteří předstihli Lukáše nekvapila s Romanem Koscelníkem se stejným vozem. Ve třídě 6 závodí také pohárové Opely Adam Cup, kterých se na startu vyškovské rally sešlo 6. Radost měli ze třetího místa v poháru Martin Baďura a Ivo Studený, kteří jsou letos v Lenz Opel Adam Cupu nováčky. Na druhé místo ztratili 24,2 vteřiny. Druhá příčka v Opel Adam Cupu patřila Martinu Vopatřilovi s Miroslavem Drmlou, kterým první příčka unikla jen o 2,0 vteřiny. Vítězství v rámci Lenz Opel Adam Cupu ve Vyškově slavili Patrik Brtníček navigovaný Rudolfem Kouřilem. Pro plný počet bodů v hodnocení Poháru Pirelli si do Vyškova dojeli Zbyněk Hrabec s Jakubem Oralem s Hondou Civic Vti, kteří ve třídě 9 obsadili druhé místo. Za nimi skončili Štěpán Tichý s Martinem Hlavatým a Miroslav Konvalinka s Jaroslavem Novákem, kteří také startovali s Hondou Civic Vti.

Pohár Pirelli v Rallysprint sérii se opět rozjede při červnovém The Most Rally, ale už velmi brzy se rozezní závodní motory na jihu České republiky při další soutěži Mistrovství České republiky v rally při Rallye Český Krumlov.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!