Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 5. 2017 23:17 − 3241× − 0

Kopecký nijak nemění svůj trend posledních let

I v Českém Krumlově vede po první etapě Jan Kopecký, což už je tak nějak tradiční výsledkový obrázek z naší rally.

Po Valašské rally a Rallye Šumava pokračuje český mistrák o tomto víkendu v Českém Krumlově, kde se koná polokulatý 45. ročník tamní soutěže. Na posádky si pořadatelé v rámci první etapy připravili sedm měřených testů s délkou 60 kilometrů a vzhledem k téměř dvojnásobné kilometráži zítřejší etapy šlo dnešek brát jako takovou rozcvičku. Závodilo se na třech klasických úsecích a sestavu doplnila, jako už tradičně speciálka na výstavišti v Český Budějovicích. V roli jednoznačného lídra přijížděl na jih Čech tovární pilot Kopecký, za jeho zády nejvíce otazníků mířilo na výkon Černého, jehož Fabie R5 procházela do posledních chvil opravou po velké havárii na Rally Islas Canarias. Jinak za Kopeckým tradičně patřili mezi největší další favority Pech či Dohnal.

A právě poslední jmenovaný jezdec začal soutěž nejrychleji, když se svým Focusem WRC nejrychleji obkroužil výstaviště v jihočeské metropoli na soutoku Vltavy a Malše. Za ním pak shodný čas zaznamenali Kopecký s Pechem, ale hned po dalším testu, kterým byla "kapesní" okruhovka Svince se 4 kilometry délky šel do čela Kopecký. Ten následně do konce sekce plnil povinnost a přidal další dva nejlepší časy, takže v polovině úvodní etapy měl na čele náskok čtvrt minuty na Pecha. Plzeňan to ale neměl snadné, protože po RZ2 držel čtvrté místo a teprve posledním testem sekce se posunul na průběžné stříbro a za svými zády měl Dohnala s 39 desetinami ztráty. Čtvrtý byl v půli dne Štajf, pátý Černý.

Asi nikoho už nepřekvapí, když napíšeme, že i ve druhé rundě vyhrál všechny zkoušky Kopecký a po první etapě tak má k dobru lehce přes půlminutu na druhého Pecha, jenž večer dokázal odrazit Dohnalův atak a po pátku má na třetího pilota Focusu WRC něco přes čtvrtminutu k dobru. Ve druhé sekci začal boj mezi Černým a Štajfem o čtvrtou příčku, ale podle klasického rčení, když se dva perou, třetí se směje, se po RZ7 dostal na bramborový post Jakeš navrátivší se na trať po havárii na Valašce. Valašský pilot má na Černého sedm sekund, šestý Štajf naopak na Příbramáka ztrácí jen jednu sekundu. Na sedmou příčku se svou Fabii S2000 dokázal vyškrábat Tarabus, osmý jede Szeja, jemuž na moravského jezdce chybí 16 desetin. Devátou příčku drží Odložilík, desítku uzavírá Vlček.

V rámci třídy 3 se ze začátku střídalo vedení, kdy postupně po RZ drželi první příčku Jelínek, Březík, Pešl a teprv po RZ4, když se dostal do čela Ševčík, zůstalo už jméno vedoucího pilota beze změny. Po pátku je druhý Březík, třetí jede Hrobský a až čtvrtý je průběžně vedoucí muž klasifikace třídy Kopáček. Ve dvoukolkách dnes udával tempo Mareš, za ním je druhý Rujbr se silnějším přeplňovaným Cliem R3T. Pomyslné třetí místo v autech s náhonem na jednu nápravu drží Janota s Porsche, ale v rámci klasifikace 2WD je třetí Kupec, který Peugeot 208 R2 vyměnil za Adam stejné specifikace. Čtvrtý je Dunovský a pátý Knápek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!