Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 5. 2017 17:25 − 10201× − 20

Kdo zastaví Kopeckého?!

Českou soutěžní scénu i po Českém Krumlově charakterizuje marný boj zbytku světa proti tovární posádce Kopecký – Dresler.

Druhá etapa česko krumlovské soutěže je za náma a po dnešních 110 měřených kilometrech jsme se dozvěděli, že i na jihu Čech pokračují ve spanilé jízdě českým šampionátem Kopecký s Dreslerem. Ale pojďme pěkně popořadě. Na dnešek byla naplánována ta delší ze dvojice etap soutěže a v itineráři v sobotu nechyběly takové klasiky jako Malonty, Kohout nebo Rožmberk a Lipno. Zejména poslední jmenovaná zkouška si v letech 2014 a 2015 vybojovala zajímavou pověst, neboť až na ní se dvakrát rozhodoval těsný souboj Kopecký – Pech. Letos si Lipno žádné dramata nepřipravilo, ale i tak nabídla druhé etapa Rallye Český Krumlov zajímavé závodění.

V jednoznačné dominanci pokračoval i sobotním dopoledni Kopecký, který přidal další tři nejrychlejší časy a svůj náskok po první sekci druhé etapy navýšil už na 50 sekund. Věrně jako stín se kosteleckého pilota držel Pech, ale za Plzeňanem probíhal boj o třetí místo, kde se po RZ8 dostal výkonem na prvních Malontech na pódium před Dohnala Jakeš. Ten na pražského pilota nejel téměř 20 sekund v jedné RZ a když se Dohnalovi úplně nevedlo ani při dalším kroužení po "budějickém" výstavišti, naráz byl nejbližším pronásledovatelem Jakeše Černý. Ten měl za zády Štajfa a ani šestý Dohnal nebyl příliš daleko.

Druhá sobotní sekce z hlediska nejrychlejších časů pokračovala ve stejném duchu, když Kopecký s Dreslerem sázeli jeden nejlepší čas za druhým a náskok na Pecha zase o dalších 25 sekund navýšili. Za touto dvojicí se stabilizovala třetí Jakešova příčka, stejně tak Černý si držel čtvrté místo. Pokračovala ale přetahovaná mezi Dohnalem a Štajfem a dva testy před koncem soutěže byl spokojenějším pražský novinář, který držel se svou Fabií R5 páté místo o necelých devět sekund před Dohnalem s Focusem WRC.

Když ani poslední dva testy nepřinesly změnu, tak Kopecký bral 15 vyhraných RZ z celkového počtu 16 a s náskokem téměř minuty a tři čtvrtě si připsal další vítězství v českém šampionátu a půjde o nošení sov do Athén, když řekneme, že Kopecký s Dreslerem jsou na nejlepší cestě k titulu a s ohledem na aktuální rozložení sil by je o ně mohla připravit pouze obrovská smůla. Druhou příčku si z Českého Krumlova odvezl Pech, třetí místo pak putuje na Valašsko zásluhou Jakeše, který druhý start s Fiestou R5 přetavil v pěkný výsledek. Čtvrtý dokončil Černý, páté místo bral Štajf, šesté až v posledním testu uhájil Dohnal, který se ještě musel tahat s bratry Szejovými, kteří si tak domů odvážejí body za sedmé místo. Osmý byl Tarabus s Fabií S2000, ten za svými zády nechal třeba devátého Vlčka s modernější Fiestou R5 a nebo desátého Březíka, který po druhém místě ve třídě na Šumavě přidal tentokráte triumf v rámci "trojek".

V rámci produkční kategorie nezůstal v sobotu téměř kámen na kameni, když dosud vedoucího Ševčíka o první místo připravil defekt a na poslední zkoušce jezdec navíc havaroval. První příčku tedy bral Březík, propad oproti pátku zaznamenal i Hrobský a další defekty sesadily Kopáčka až na chvost výsledkové listiny třídy 3. Za Březíkem a druhým Šiklem dojel na třetím místě Pešl, čtvrtý byl Hrobský, pátý Tuček a klasifikaci uzavřel již zmíněný Kopáček. Mezi dvoukolkami dojel k vítězství Mareš, stíhací jízdu ve druhé etapě přetavil v druhé místo ve 2WD Wagner, třetí byl Rujbr. Mezi dvoukolky se se zadokolkou vklínil Janota, jinak čtvrtý ve 2WD byl Pospíšilík a pátý navrátilec Lunga, který namísto dřívějšího Peugeotu usedl do Adama R2.

Komentářů celkem: 20
20. 5. 2017 17:49
1 1
No možná strom, ale to bych mu nepřál. smajlík
20. 5. 2017 18:24
0 0
Kopejda předvedl opět vynikající výkon, na který byla radost pohledět. smajlík A jasně ukázal, o jaký kus je před zbytkem startovky. smajlík
20. 5. 2017 18:33
1 0
Krásně to šlo vidět včera na rozhovoru ČT Sport s Kopeckým a Pechem staršími. Továrna má nespornou výhodu, ale jen to všechny zůčastněné posiluje, protože ta laťka, kterou továrna nastaví, chtějí ostatní překonat.
Kopecký skvěle. Velmi mě baví časy a výsledek Mirka Jakeše, až bude Honza Černý závodit na sto pro, budou to hezké souboje od nich. Černý teď podle mě trochu ještě vstřebával ten logistický a technický problém s Fábii. Ale i tak parádní.
20. 5. 2017 19:02
0 2
Původně napsal 2BMW2
Kopejda předvedl opět vynikající výkon, na který byla radost pohledět. smajlík A jasně ukázal, o jaký kus je před zbytkem startovky. smajlík
No, v první řadě je o velký kus před zbytkem startovky tovární auto smajlíksmajlík
20. 5. 2017 19:27 Upraveno 19:32
4 1
A ne jenom auto, ale velikost peněženky za ním stojící je úplně jinde. Docela by mne zajímalo, jak by si vedli v duelu s Vencou, kdyby oba jeli se stejným rozpočtem a hlavně se stejnými kilometry za volantem ročně. Si myslím, že Kopecký má minimálně 3x tolik najeto za loňský rok a to si myslím že je moc slabý odhad. Respekt k němu, ale osobně z něj nejsem moc odvareny a v Českým mistraku bych byl skoro radši kdyby nestartoval.
Radši bych ho viděl ve světě, tam bych mu ty palce držel a fandil . smajlík
20. 5. 2017 19:41
3 1
Mám na to podobný názor jako HaGen, teda je mi jedno jestli jede, nebo nejede český mistrák, ale nechápu, že se z jeho výsledků pokaždé dělají mexické vlny, když jsou podmínky nesrovnatelné. Je to podobné jako s Martinem, který pravidelně dojíždí první mezi soukromníky, ale ohlasy bývají negativní, chybí realný úsudek.
Zbytek startovního pole krásná soutěž, Míra Jakeš potvrdil...
Gratulace!
20. 5. 2017 19:51
0 2
Původně napsal Kapka
No možná strom, ale to bych mu nepřál. smajlík
Bože, jak může někdo takto uvažovat a ještě to vyslovit!!!! A to mám silně vyvinutý smysl pro černý (= anglický) humor.
20. 5. 2017 19:56
0 0
Ač teď moc tipů nemám (v podstatě žádné jméno snad krom Jakeše a případného risknutí dosavadních dvoukolkářů), přijde mi škoda, že Škoda nasazuje v ČR Kopejdu, když by si mohla zkusit vychovat nějakého mladého talenta, abychom měli v českém týmu dalšího českého jezdce.
20. 5. 2017 20:39
2 0
Původně napsal kuře
Ač teď moc tipů nemám (v podstatě žádné jméno snad krom Jakeše a případného risknutí dosavadních dvoukolkářů), přijde mi škoda, že Škoda nasazuje v ČR Kopejdu, když by si mohla zkusit vychovat nějakého mladého talenta, abychom měli v českém týmu dalšího českého jezdce.
Narovinu..K čemu by to Škodovce bylo, mají Kopeckého a jak vidíš, ten bude ještě dlouho na ostatní stačit. A z těch mladších, tam tolik talentů nevidím, koho bys v té tovární sedačce chtěl vidět? Já osobně jsem za Kopeckýho rád, až přestane totiž jezdit on a Pech (poslední výrazní mohykáni) tak to bude velký špatný.. Totiž, co nejezdí např.Kresta, Triner je ta česká rally .....taková trošku poloviční a bude ještě hůř asi. Takže buďme rádi za Kopeckýho. Problém nevidím v tom, že nechce Škodovka pustit mladšího jezdce do tovární sedačky, problém vidím v tom, že se likvidují N třídy. Což je první zkušenost a první síto, aby se vůbec nějací mladší talenti našli, víme. Každopádně, že je Jakeš rychlejší jak Černý, to mě nepřekvapilo. Jakeš a Kostka jsou pro mě jediní, koho si v té tovární sedačce na zkoušku dovedu představit ještě a mohli by mile i překvapit, ne že ne.
20. 5. 2017 20:39
1 0
...krom továrního auta jde u Kopeckého především o trenink, a tím jsou v rally najeté kilometry v ostrém autě. Souhlas s "malým žlutým", že adeptem na mladého v továrně by měl být Jakeš a mělo se tak stát už tak před 3 - 4 lety.
20. 5. 2017 21:39
1 1
Nechápem prečo by mala škodovka vymeniť Kopeckého za niekoho iného!!Nevyhráva, rozbíja autá?Nič také!! On vyhráva!! Si myslým že on je hlavný ťahúň divákov, každý je zvedavý ako pôjde Kopecký a nie nejaký 10-ty jazdec v poli.Škodovka si nepotrebuje vychovávať mladého jazdca, keď Kopecký skončí , zaplatí si momentálne najlepšieho jazdca v poli a bude vyhrávať ďalej, peńiaze na to má! Také stupidné príspevky ako že nemá jazdiť atď ozaj nechápem! Tešme sa z toho že nám tu jazdí taký jazdec!
21. 5. 2017 07:56
0 0
Já sice jsem rád za Honzu v MMČR, ale i z reakcí některých jezdců (týmů) před sezonou je jasné, že pobírání zbytků se jim moc nezamlouvá. Ponechme stranou to, jestli by na vítězství potom měli nebo ne. Ale narvat do toho miliony a pak vědět, že si nevrznu...
Ale je super, že je srovnání s jezdcem světové úrovně a závodění je to vskutku parádní, krása pohledět. Jen jestli by to nestačilo na vybraných soutěžích...
21. 5. 2017 07:58
0 0
Honza ve světě. Tady bych do továrny viděl Jakeše, nebo bych vrátil i Pavla Valouška klidně smajlíksmajlík
21. 5. 2017 10:24
0 0
Původně napsal hobit
Já sice jsem rád za Honzu v MMČR, ale i z reakcí některých jezdců (týmů) před sezonou je jasné, že pobírání zbytků se jim moc nezamlouvá. Ponechme stranou to, jestli by na vítězství potom měli nebo ne. Ale narvat do toho miliony a pak vědět, že si nevrznu...
Ale je super, že je srovnání s jezdcem světové úrovně a závodění je to vskutku parádní, krása pohledět. Jen jestli by to nestačilo na vybraných soutěžích...
...pobírání zbytků je přesně co? Pořadí od 2 do třeba 10? Takže kdo je za Kopeckého šestý by dojel pátý a narvané miliony by se víc vrátily? Trošku blbost, ne? Kopeckého doma porážet nejde, ale my fans můžeme být přece rádi, že takovou palbu vidíme na oči i doma. Jak už někdo psal, až skončí Kopecký a Pech, jen velmi těžce je hned zastoupí takoví jezdci, na které přece chodíme. Nicméně Jakešovi by zelená slušela...
21. 5. 2017 10:27
1 0
Škoda českej mistrák jezdila vždycky. Ale já doufal, že se bude trochu angažovat Hjondé s R5. Alespoň podporou
soukromého týmu, ale mají jen plno keců v reklamě , že ujedou všem.
To by byla cesta , kdo zastaví Honzu. Nechápu , jak tady někdo může napsat, že ho zastaví strom. To je na zamyšlení.
21. 5. 2017 11:40
0 0
Osobně jsem také čekal, že Hyundai se bude chtít spojit z některým týmem u nás a vytvořit tak daleko větší tlak na domácí továrnu, ale nic. Možná dohady, tiskovky, ale asi na tu R5 nikdo moc nedá, když oproti Fabii a Fiestě je to takový neosvědčený polotovar.
21. 5. 2017 12:53
1 0
Původně napsal nokian
Původně napsal Kapka
No možná strom, ale to bych mu nepřál. smajlík
Bože, jak může někdo takto uvažovat a ještě to vyslovit!!!! A to mám silně vyvinutý smysl pro černý (= anglický) humor.
Tak to máš asi vyvinutý smysl pro černý humor jen v určitých oblastech, když Tě tohle tak pohoršilo. smajlík
21. 5. 2017 18:03
0 0
Buzekpar prosím Tě nevyšiluj - peníze vložené do závodění se snad nevrátí nikomu! Ale soukromník s klientským autem proti druhému takovému je asi to, oč jde. Každému jde o titul a vítězství.
21. 5. 2017 20:18
0 0
hobit: jak si přišel na to, že já vyšiluju? To spíš tvůj první koment. Já ve svém komentu naprosto nikde netvrdím, že se někomu peníze vrátí, to spíš ty se v tom motáš...
21. 5. 2017 22:36
0 0
Tak jsem si tady při čtení vzpomněl na Jirku Sedláře. Pak že nejde jet proti fabrice. Jde, ale musíte si počkat, až se narodí druhej Sedlář!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!