Andreas Mikkelsen na Sardínii s C3 WRC

Citroen Racing asi pochopil, že se současnou jezdeckou sestavou toho moc nezmůže.

Pro další start na Rally Italia Sardehgna se tak rozhodl posadit co vozu Citroen C3 WRC Andrease Mikkelsena, místo mu uvolnil Stephane Lefebvre.

Mikkelsen byl přitom na Sardínii přihlášen s Fabií R5 týmu Škoda Motorsport. Citroen ale musel vzhledem k letošním dosavadním výsledkům v MS jednat a Mikkelsen byl jediná smysluplná volba.

To ostatně přiznal i Yves Matton, šéf týmu. "Po šesti soutěžích musíme uznat, že nedosahujeme cílů, které jsme si před začátkem sezóny vytyčili. A současně Andreas aktivně hledal příležitost, jak se vrátit do WRC. Došli jsme tedy k dohodě, že se posadí co C3 WRC na Sardínii. A mohu říci, že jsme všichni potěšeni. Andreas má spoustu zkušeností a i vzhledem k tmu, že nezbývá moc času, nemá pro soutěž konkrétní cíl. Měl by jet podle toho, jak se bude cítit v autě. Chci poděkovat FIA a týmu Škoda Motorsport, že nám dovolili tuhle změnu. A také Stéphanovi, který mu uvolnil místo. Není to nějaký trest pro něj a stejně tak to nemění nic na naší podpoře mladých jezdců. Rozhodnutí směřuje k tomu, aby měl Citroen co největší šance. Stéphane akceptoval, že tým je na prvním místě, pojede na Sardínii seznamovačky a pojede znovu v Polsku."


Mikkelsen hledí vstříc světlým zítřkům…

"Je veřejným tajemstvím, že jsem od konce loňské sezóny hledal, jak se vrátit do vozu kategorie WRC," komentoval novinku Mikkelsen. "Jsem moc spokojený, že se připojím k Citroenu na Sardínii, už se těším na spolupráci s týmem. Vůz vyhrál na úvodním šotolinovém podniku, takže ukázal svůj potenciál. Už se nemohu dočkat, až začneme testovat a připravovat se na soutěž. Času už moc není, ale pro mě je důležité, že se vracím do nejvyšší kategorie v silném týmu. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se o to zasloužili."

Komentářů celkem: 21
24. 5. 2017 16:55
0 0
Původně napsal shifty
Původně napsal Wladimeer
Z čeho někteří usuzujete, že to auto nejede? Když nedělá Meeke hlouposti tak dojíždí rz z pravidla na špici a technické problémy se nevyhýbají letos nikomu...
To auto jede, ale není moc spolehlivé. Letos 3x odstoupení, to je statisticky nejhorší ze všech(viz. https://www.ewrc-results.com/cars/65-citroen-c3-wrc/ ). A to tak trošku nebývalo u citroenu zvykem. Rychlost má, ale nejrychlejší určitě není. Podle mě je top letos Hyundai a Ford podobně, ozvlášť teď v Portugalsku měl skvělou rychlost a Ogi toho parádně využil. Meeke může jezdit trošku za hranou a z toho vyplývají poruchy karoserie.... čekal sem celkově od citroenu víc. Mikkelsen ukáže, těším se moc.... smajlík
Co se týká rychlosti, mám na to stejný názor. Pokud to auto jede, dá se jet uvolněněji, pokud nestíhá, musí se hodně a stále tlačit, tím je větší riziko chyby.
Uvidíme, co si s tím Andreas počne smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!