Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 5. 2017 18:54 − 2756× − 1

Hayden Paddon: Odrážíme se ode dna

Novozélandský jezdec letos nezažívá hned od Monte Carla zrovna povedený start sezóny, ale už vidí obrat trendu.

Jestliže loňská sezóna byla v podání Haydena Paddona velmi povedenou, když dosáhl na první vítězství kariéry v Argentině a následně v druhé polovině roku na řadu umístění v TOP 5, letošek už tak dobrý není. Vše poznamenal hned začátek roku a tragická kolize s nevhodně stojícím divákem na Monte Carlu a i když v následujících podnicích už Kiwi dojížděl relativně pravidelně na bodech, nevyhýbaly se mu problémy. A ty jej srazily z dobrého umístění i nyní naposledy v Portugalsku, neboť v půli první etapy držel slibné třetí místo, ale pak začalo zlobit auto a to jej stálo odstoupení z první i druhé etapy a konec nadějí na dobrý výsledek. V neděli však Paddon přidal alespoň dva nejrychlejší časy a jak se nechal pro Motorsport News slyšet, věří, že Portugalsko přineslo definitivní změnu letošního trendu. V Portugalsku, což jsme ještě nezmínili, jel Hayden Paddon poprvé s novým spolujezdcem Sebem Marshallem, jenž zatím jednorázově zaskočil za Johna Kennarda, ale střídání stráží na Paddonově pravé sedačce je v létě naplánováno a tohle byla neplánovaná premiéra.

Když se Hayden Paddon za Portugalskou rally ohlíží, vidí hlavně pozitiva. "Na předstartovním testu na Sardinii jsme udělali řadu změn a teď se cítím v souznění s autem. Letos se tak cítím poprvé. Tým řekl, že auto přizpůsobí mým požadavkům a zaslouží pochvalu, že to dokázali," říká k přípravě před Portugalskem Paddon a pokračuje, "na testu jsme se hlavně zaměřili na podvozek a diferenciál a změny fungovaly. Teď je naší prioritou vyřešit problémy s řízením, které nás zastavily v Portugalsku. Tým má ty nejlepší úmysly, ale je frustrující, že mě pořád pronásleduje technika. Všechna auta jsou postavená stejně, takže má naše auto asi nějakou smůlu," dodává Paddon.

Jak už bylo zmíněno, neplánovaně se v Portugalsku sešla nová posádka, jejíž start v MS měl nastat až po Finské rally, ale stav kyčle Johna Kennarda jej vyřadil z jihoevropského závodu. "Původně měl John skončit po Finsku, ale pak se zhoršila jeho kyčel. Se Sebem jsme si začali budovat spolupráci, ale John je též součástí projektu a chtěli jsme zvolit řešení, které je co nejlepší pro všechny," říká Paddon a jeho budoucí spolujezdec Marshall dodává: "Všechno šlo dobře. Hayden říkal, že má pocit, jak kdybychom spolu jezdili už roky, takže myslím, že to je dobré znamení. Teď budu čekat, jaké pro mě přijdou další plány," dodává britský spolujezdec, který bude vedle Paddona absentovat na Sardinii, kde by měl být ještě zpět Kennard.

Komentářů celkem: 1
24. 5. 2017 14:56
0 0
Letos má opravdu velkou smůlu, až neuvěřitelnou smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!