Sýkoru zastavila prasklá kliková hřídel

Prakticky do poslední chvíle před startem ladil Jan Sýkora novou elektroniku své felicie, která odmítala spolupracovat.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Prakticky do poslední chvíle před startem ladil Jan Sýkora novou elektroniku své felicie, která odmítala spolupracovat. Z boje o bronz ve třídě A5 jej v Hustopečích nakonec vyřadila kliková hřídel.

V Okříškách dojížděl Jan Sýkora do cíle s poškozenou převodovkou bez druhého rychlostního stupně, a přesto statečně bojoval o stříbro v nejslabší áčkové třídě. V pauze před Agrotec Rally se tedy věnoval repasi převodové skříně a také nové elektronice motoru, která měla za úkol zvýšit konkurenceschopnost jeho vozu v souboji s novějšími fabiemi, nebo silnějšími feliciemi kit car. Ještě v pátek večer to vypadalo, že největší kámen úrazu bude ve skloubení nové elektroniky motoru s elektroinstalací vozu, které spolu odmítaly spolupracovat. Vše se večer před startem podařilo vyřešit a dostat do stavu, v jakém se mohli Jan Sýkora spolu s Martinou Škardovou měřit se svými soupeři ve třídě A5 v boji o stupně vítězů.

První dvě vložky tomu také nasvědčovaly. Po čtvrtém času na první, se probojovali o erzetu později na bronzovou příčku. Vedoucí duo Ducháček-Hora se sice vzdalovalo, ale rýsoval se slušný souboj s Markem Kuldou. Bohužel druhá vložka byla tou poslední, do které bílá felicie s domovským právem ve Vlčicích odstartovala. Do cíle tohoto měřeného již dojela s dodýchávajícím motorem a přesto si Honza s Martinou připsali třetí nejrychlejší čas ve třídě. Příčinou následného odstoupení byla prasklá kliková hřídel. „Asi se to dalo čekat. Postupně celé auto předěláváme a repasujeme. Soustředili jsme se na karoserii a podvozek, pak přišla na řadu převodovka. Nyní jsme ladili elektroniku a motor měl být na řadě hned potom, takže se do něj nyní můžeme hned z gruntu pustit, abychom do Tišnova byli opět připraveni,“ řekl po svém odstoupení Honza, který samozřejmě nebyl nijak nadšený, ale zároveň neztrácel optimismus. Dosažené časy na erzetách, které absolvoval, mu k tomu dávají dostatek důvodů.

Komentářů celkem: 2
Anonym IP:85.160.60.173
20. 4. 2006 20:55
0 0
Honza je střelec! Nechystá se někdy nějaký testování v okolí Blovic??? M.
Anonym IP:62.240.185.222
21. 4. 2006 13:29
0 0
No Honza nám sice dává , ale GO Honzo GO J+P
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!