Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 5. 2017 20:33 − 4574× − 5

Yves Matton: Kris se o sedačku bát nemusí

Jedno vítězství a zbytek ze šesti dosud odjetých soutěží už pro Krise Meeka tak pozitivní nebyl, neboť jeho snaha často končí havárií.

S trochou nadsázky by se dalo říci, že Kris Meeke si od svého mentora Colina McRae, jemuž se pro divoký styl přezdívalo "Colin McCrash", vzal vše v dobrém i zlém a kromě rychlého jezdeckého stylu si britský pilot přisvojil i náchylnost k poruchám karoserie vozu. Takový je i případ letošní sezóny, kdy v posledních dvou odjetých rally vždy havaroval, v Argentině ve druhé etapě předvedl velkou kolostřešní kombinaci, teď v Portugalsku byla havárie menší, když "jen" vylomil kolo. Citroen, který se navrátil do šampionátu po roční pauze, zrovna výsledkově nezáří a dílem se na tom podepisují i Meekovy konce a když teď na Sardinii dojde k nahrazení Stéphana Lefebvra Andreasem Mikkelsenem, může se nabízet otázka, jestli se náhodou sedačka nekýve i pod Meekem.

Jak však pro Motorsport News říká šéf Citroen racingu Yves Matton, taková situace není na pořadu dne. "Nevidím důvod, proč by se neměl dostat zpět do stylu, kterým jezdil před pár týdny a proč by mělo být jeho místo v ohrožení," říká Matton v narážce na Meekovy povedené starty v Mexiku a na Korsice. "S tím, co se Krisovi stalo, nemůžu být spokojený. Před startem byly cíle jasné, všichni jezdci měli za úkol dovézt auta bez problémů až do cíle. Chtěli jsme, aby jezdci jeli bez tlaku, aby jeli podle toho, jak se cítí a nemůžu být spokojení, že hned dva havarovali," doplňuje Yves Matton v narážce na Meeka a Lefebvra.

Šéf versailleského týmu však nadále zůstává optimistou a věří, že na Sardinii, kde bude v barvách Citroenu poprvé startoval Andreas Mikkelsen, bude Kris Meeke zpět ve své dobré formě a odjede dobrou soutěž. "Kris vypadá, že ho ta chyba vzala a zdá se být ve špatném rozpoložení. Mezi tím, když se daří a tím, kdy se věcí kazí, je jen tenká hranice. Jezdci na úrovni MS mají komplikovanou povahu a Kris není výjimkou. Jede co to jde, aby dosáhl svých cílů, ale není žádný důvod, abychom mu nepomohli jeho smůlu otočit," uzavírá Yves Matton. Kris Meeke pak dodává: "Je to frustrující. Vím, že frustrace mě letos připravila o dobré rozpoložení a to je moje slabost. Když si myslím, že vše jde dobře, tak začnu být frustrovaný a to není dobré."

Komentářů celkem: 5
25. 5. 2017 21:40
0 0
Meeke se nemusí bát o sedačku, ale Matton by se možná měl začít bát o Meeka smajlík
25. 5. 2017 22:34
0 0
Meeke potrebuje dobry vysledek jako sul... Doufam ze se mu neco jeste zadari smajlík
26. 5. 2017 10:20
0 0
Andreas by mohl být zdravě pozitivní motivací pro Meeka. Uvidíme...
26. 5. 2017 11:24
0 0
Mikeš pojede na Sardínii pekelně rychle o tom bych vůbec nepochyboval...Bude mít navíc v první etapě výhodu startovního pořadí.....a myslím že ten kdo to neustojí bude právě Kris....
26. 5. 2017 12:18
0 0
Mikeš je bezesporu rychlý, ale nové WRC ještě na kompletní soutěži neměl, Citroen bude testovat před soutěží a ikdyž je bezpochyby rychlý a talentovaný, uřídit nové WRC bude chtít trochu času. O tom, že se budou s Krisem motivovat navzájem asi není pochyb. Mikeš bude chtít skalp Meeka a Meeke bude chtít urvat pořádný výsledek po dlouhé době.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!