Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
26. 5. 2017 23:09 − 4853× − 1

M. Wilson: Portugalsko bylo důležitý krok za titulem

V Portugalsku se Sébastien Ogier dočkal druhé výhry a jeho týmový šéf Malcolm Wilson je zase o kousek optimističtější s vývojem sezóny.

V Portugalské rally dostal Seb Ogier k dispozici nově postavené auto a to jej nakonec dovezlo k druhému letošnímu vítězství. Dvě auta, dvě výhry v sezóně. Taková je zatím bilance francouzského pilota a ten si po bezproblémovém průběhu soutěže na Iberském poloostrově připsal další důležité body v boji o titul, kde má nyní náskok 22 bodů na Thierryho Neuvilla, který druhým jezdcem, jenž letos dokázal dvakrát vyhrát. Šéf M-Sportu, Ogierova zaměstnavatele, Malcolm Wilson je po Portugalské rally opět o něco optimističtější s průběhem sezóny a dokonce vidí nedávný výsledek jako odrazový můstek směrem k letošnímu jezdeckému titulu.

Wilson je spokojený i s tím, že po problematické Argentinské rally, kde Ogiera poprvé minulo pódium, dojel teď v Portugalsku celou soutěž bez problémů a předvedl výkon, který mu zajistil dalších 26 bodů do klasifikace jezdců. "Jsem nadšený, když vidím Seba spokojeného a adaptovaného na Fiestu WRC. Na předstartovním testu jsme udělali hodně práce, abychom správně nastavili auto. Musím přiznat, že Argentina byla pro Seba docela tvrdým oříškem, ale teď dokázal, co umí," říká Malcolm Wilson serveru autosport.com a pokračuje, "hned od samého začátku naší spolupráce věděl, kam jsme ochotní letos až jít a on se jednoznačně rozhodl jít s námi. Spolupráce funguje perfektně a Portugalsko pro mě bylo tou pravou ukázkou toho, co společně dokážeme."

Když se má vrátit ke změnám provedeným v nastavení auta před startem Portugalské rally, není Malcolm Wilson příliš sdílný, holt know-how se jen tak na potkání netrousí: "Šlo o vyvážení předku auta. Udělali jsme změny, po kterých se auto chová přirozeněji a všichni víme, jaký na vás má vliv, když se v autě cítíte uvolněně. Seb byl prostě senzační a odjel tu rally bezchybně."

Samotnou soutěž pak dle svého šéfa Seb Ogier rozhodl hned v pátek, kdy se nacházel na třetím místě pět sekund za týmovým kolegou Ottem Tänakem a Danim Sordem s Hyundai. "Soutěž vyhrál už v pátek. Na to, jakou měl startovní pozici, předvedl neuvěřitelnou jízdu a byl skvělý," dodává šéf M-Sportu s tím, že před Sardinií plánují dále zapracovat na autě a pokračovat v jeho zlepšování, "určitě jsme schopní z auta ještě něco vymačkat. Přijdou další vylepšení a na start soutěže se zase postaví s takovou jistotou, jakou jsme teď u něj v Portugalsku viděli letos poprvé. Od nás má pak perfektní základ pro další jezdecký titul," uzavírá Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 1
27. 5. 2017 11:50
0 0
Jen tak dál a hlavně neusnout a makat na tý spolehlivosti. Stačí jeden výpadek, a vše je rázem jinak. Portugalsko vyšlo skvěle! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!