Pirelli Pohár - eWRC.cz
29. 5. 2017 11:13 − 1294× − 0

Pirelli v Krumlově slavilo úspěch

Jako o velmi úspěšné může o Rallye Český Krumlov mluvit značka pneumatik Pirelli. Závodilo se zde i v Poháru Pirelli.

Technicky náročná Rallye Český Krumlov letos soutěžním jezdcům ukázala svou vlídnou tvář a velmi netradičně po celou dobu rally panovaly příznivé meteorologické podmínky. V okolí Českého Krumlova bylo letos po celou dobu konání soutěže sucho, ale to nic neubralo této rally z její náročnosti. Jelo se o to rychleji, na některých místech bylo více vytahaných nečistot a pneumatiky hrály opět důležitou roli. Je potěšující, že posádkám na pneumatikách Pirelli se opět velmi dařilo. Hned dvě soutěžní posádky startující na pneumatikách Pirelli obsadily stupně vítězů v absolutním pořadí. Druhé místo vybojovala posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel startující s Fordem Fiesta R5, která dokázala zúročit svoje dlouholeté zkušenosti s touto soutěží a potvrdila roli jednoho z favoritů rallye. Příjemným překvapením byl výkon posádky Miroslav Jakeš – Marcela Ehlová s Fordem Fiesta R5, které se letos podařilo dokončit první soutěž a hned na stupních vítězů. Obě posádky startovaly na pneumatikách Pirelli a staly se tak nejúspěšnějšími závodníky na pneumatikách této značky. Třetí nejúspěšnější posádkou na pneumatikách Pirelli byla posádka Jan Dohnal – Michal Ernst, kteří na tratích krotí svůj silný Ford Focus WRC. Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou obsadili v Českém Krumlově pátou příčku a vrátili se tak svými výkony znovu mezi ty nejlepší. Odvážejí si také body do Poháru Pirelli za třetí místo ve třídě 3.

Největší boje se letos kromě absolutního pořadí odehrávají ve třídě 6, která je plná mladých a velmi talentovaných jezdců. S rychlými dvoukolkami R2 dokáží tito soutěžáci zajíždět časy, které berou dech a pravidelně se dostávají mezi ty absolutně nejrychlejší dvoukolky. Na Rallye Český Krumlov se letos nejvíce dařilo Filipu Marešovi s Janem Hlouškem s Peugeotem 208 R2, kteří vyhráli v kategorii dvoukolek a také v nabité třídě 6. Gratulujeme ke skvělému výsledku na pneumatikách Pirelli. Body za druhé místo v Poháru Pirelli si z Českého Krumlova přivezli Simon Wagner s Geraldem Winterem také s Peugeotem 208 R2. Ze třetího místa se radovali Tomáš Pospíšilík s Jiřím Strossem také s Peugeotem 208 R2. Ve třídě 5 berou plný počet bodů Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou, kteří závodí s Renaultem Clio RS DS3 R3T. Ve třídě 5 dojeli druzí Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou také s Renaultem Cilo RS R3T.

V kategorii produkčních vozů třídy 3 si pro nejvyšší bodový zisk v Poháru Pirelli dojeli Jaroslav Pešl s Romanem Peškem startující s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří současně obsadili třetí příčku ve třídě 3. Druhé místo v poháru potěšilo nestora českých rally Marcela Tučka jehož v Mitsubishi Lancer EVO IX navigoval Petr Dufek. Technické problémy a defekty tentokrát trápily jinak velmi rychlou posádku Subaru Impreza STi ve složení Václav Kopáček – Barbora Rendlová a ve třídě 3 jim v Poháru Pirelli patřila až třetí příčka.

Pneumatiky Pirelli na těžké Rallye Český Krumlov velmi dobře obstály v silné konkurenci a posádky, které na nich startovaly, dosáhly mnoha úspěchů. Pohár Pirelli v MČR v rally bude pokračovat červnovou Rally Hustopeče na jižní Moravě, ale o body do Poháru Pirelli se bude závodit už příští víkend v soutěži zařazené do Rallysprint série v Mostě.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz a Martina Komínka, kominek@motorsport.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!