31. 5. 2017 16:01 − 3575× − 0

Fabian Kreim se vrátil na vítěznou vlnu

Čtvrté dějství německého šampionátu se o víkendu odehrálo v Sasku a na startu se sešla letos tradičně kvalitní konkurence.

Christian Riedemann svou ošklivou havárií v hesenské Rallye Vogelsberg zničil nejen svůj Peugeot 208 T16 R5, ale i veškeré svoje naděje na titul. Sezóna pro něho skončila předčasně. Fabian Kreim mohl z této situace jedině těžit, ale nakonec se nehoda stala i pro něho osudnou. U zdemolovaného vozu totiž pilot Škody nezastavil a sportovní komisaři mu zato zpětně sebrali body za tamní vítězství a ještě napařili pokutu. V následující rally Kreim havaroval a na vedoucí příčku v mistrovství se dostal vítěz soutěže v Sulingenu René Mandel pilotující Ford Fiesta R5. Uvolněné místo ve stáji Peugeot Deutschland zabral Philipp Knof, ale premiéra v 208 T16 R5 skončila neslavně havárií.

Teď ve čtvrté letošní rally dostal Knof druhou šanci a k soutěži skutečně přistoupil zodpovědněji. Až tak, že se svými časy jen těžko dostával mezi elitní desítku. Na druhý pokus Knof Peugeot dovezl až do cíle, ale musel se spokojit se slabou osmou příčkou. Mezi staré známé soupeře znovu na skok zavítal mistr z let 2014 a 2015 Ruben Zeltner. S Porsche 996 GT3 chtěl potrápit i ty nejrychlejší R5, ale už ve třetím testu vylétnul mimo trať a poškodil zavěšení na levém předním kole. Raineru Nollerovi se s obdobným vozem dařilo lépe a po úvodní dvojici zkoušek se dokonce držel na senzační druhé příčce. Následně se propadnul na šesté místo a v RZ 8 musel s prasklou poloosou odstoupit. Loňské vítězství se mu tak obhájit nepodařilo.

Jako uragán vlétnul do loňské sezóny mladý Dominik Dinkel a se Škodou Fabia Super 2000 předváděl pozoruhodné kousky, které mu na konci roku vynesly třetí příčku v šampionátu. Letos nadějný pilot usedá do modernější Fabie R5 a logicky od něho všichni očekávají ještě lepší výkony. Ty se zatím úplně nedostavují a třeba předcházející rally Dinkel kvůli poškození ramene nedokončil. Na konci první etapy AvD Sachsen-Rallye se vyhoupnul na třetí příčku. O tu sice v sobotu projevil zájem Sandro Wallenwein pilotující obdobnou Fabii R5, ale nakonec i přes problémy s turbem bral bronz Dinkel. Mandel podpořený triumfem v Sulingenu začal dobře i teď a po jedné vyhrané zkoušce mu po první etapě patřila druhá příčka. Když vstoupil nejrychleji i do sobotního dějství, zmenšilo se jeho manko na vedoucího Kreima na pouhých devět vteřin. Tovární pilot Škody si zbytek soutěže už pohlídal, ale vedení v mistrovství si díky cenným bodům za druhou příčku i nadále drží Mandel. Pilot Fordu letos na pomyslné pozici překvapení sezóny vystřídal Dinkela a za soupeřem v tovární Fabii R5 rozhodně příliš nezaostává.

Stav šampionátu: 1. Mandel 71, 2. Kreim 60, 3. Dinkel a Brugger 50, 5. Wallenwein 47, 6. Mohe 24

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!