31. 5. 2017 19:41 − 6785× − 4

Mikkelsen i Citroen by rádi pokračovali ve spolupráci

Tým Citroen hledá možnosti, jak si zavázat Andrease Mikkelsena nejméně do konce roku.

Už když bylo oznámeno, že Andreas Mikkelsen pojede s C3 WRC na Sardínii, dalo se logicky čekat, že nepůjde o ojedinělý start. To teď obě strany i přiznaly, otázka spíš je, jak to vyřešit.

Na Sardínii se uvolnilo místo tím, že byl Stephane Lefebvre odstaven mimo. Ovšem s tím, že v Polsku se zase vrátí. A Citroen může nasadit maximálně 4 vozy C3 WRC. A vedle Mikkelsena a Lefebvra je pod smlouvami ještě Meeke, Breen a Al-Qassimi. Posledně jmenovaný má sice omezený program, ale několik soutěží v plánu má. Citroen tak zatím není schopen garantovat Mikkelsenovi všechny starty, což je asi jedna ze zásadních podmínek, na kterých trvá.


Mikkelsen hledí vstříc světlým zítřkům…

Mikkelsen dnes ve Francii poprvé testoval C3 WRC a podle prvních dojmů byl nadšený. Yves Matton ale dobře ví, o koho bojuje. "Andreas nám nemá co dokazovat. Věříme, že v Itálii zajede dobrou soutěž a je důležité, aby se při testu cítil dobře." Zároveň přiznává, že s ním má dlouhodobé plány. "Když jsme Andrease oslovili, tak jsme samozřejmě neměli v plánu vzít ho na jednu soutěž a pak říct nazdar. Ale v tomto okamžiku nevím, jak to bude dál. Aut je nedostatek. Mohu jedině říct, že to budeme řešit krok po kroku."

Mikkelsen si věří. "Já jsem spokojen s dohodou. Čekal jsem na to, mohu se zase vrátit na top úroveň. Letošní šampionát je pro mě samozřejmě pryč, takže hlavním úkolem je vytvořit si dobrou pozici pro příští rok. A letos bych chtěl sezónu dokončit s vozem WRC."

Komentářů celkem: 4
31. 5. 2017 20:041
0 0
Lefebvre nebo Al-Kvasinka do staré DS3 WRC a je to, pro ně je lepšího auta stejně škoda...
31. 5. 2017 20:422
0 0
Al-Qassimiho bych raděj nenasíral. Kdo ví, jak velkou část rozpočtu Abu Dhabi zajišťuje...
31. 5. 2017 20:523
0 0
Původně napsal kuře
Al-Qassimiho bych raděj nenasíral. Kdo ví, jak velkou část rozpočtu Abu Dhabi zajišťuje...
Určitě podstatnou.... otázka zní jestli tohle neni s jeho souhlasem.Citroen neskutečně posílí a tím šampionát dostane úplně jiný rozměr....pokud se probudí i Meek a Breen nadále bude "krast" body za 4,5,6 místa.... takže pokud se šejk bude chtít svést,tak na úkor Lefebera...
31. 5. 2017 21:094
0 0
Původně napsal kuře
Al-Qassimiho bych raděj nenasíral. Kdo ví, jak velkou část rozpočtu Abu Dhabi zajišťuje...
Prachy dává, ale proto potřebuje i výsledky. Navíc tuším, že chtěl jet letos jen 4 podniky.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!