Pešl ztrátu stříbra neřeší a už se těší mezi vinice

Bedna ve třídě to byla, ale mohlo to být i o fous lepší.

Tak by se dala ve zkratce charakterizovat Rally Český Krumlov v podání posádky JP Motorsport Teamu Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Oba borci, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, na třetím podniku sedmidílného seriálu MČR v rally vybojovali třináctou příčku absolutně a ve své třídě 3 skončili bronzoví. Od stříbra je dělila pouhá vteřina.

V dosavadním průběhu sezony, kdy Pešl jede stejně jako v minulých sezonách tzv. velký mistrák, tedy MČR v rally, zatím čekal na záblesk lepších časů. Na domácí Valašce Pešl po odstoupení v prvním dnu pak jen dle pravidel Superrally solidně odjezdil druhý den bez možnosti získat body, na Šumavě pak trápily posádku četné technické problémy a bylo z toho jen šesté místo ve třídě. Až do třetice to klaplo nejlépe. Na rally Český Krumlov jeli Pešl s Peškem od začátku vyrovnaně a stále se drželi v první trojce. Ještě před poslední 16. RZ držel pilot z Valašského Meziříčí skvělé druhé místo za vedoucím Březíkem, ale o stříbro nakonec smolně přišel. Průběžně třetí Martin Šikl v poslední zkoušce stáhl devítivteřinové manko a ještě navrch přidal 1,2 vteřiny a urval stříbro pro sebe. I proto pak byly pocity po Rally Český Krumlov spíše smíšené.

„Samozřejmě je škoda, že jsme v poslední RZ přišli o druhé místo ve třídě, ale takový je rally sport,“ ohlédl se za soutěži v cíli Jaroslav Pešl. Hned vzápětí přidal i další postřehy, které poukazují na to, že zdaleka na všechno na jihu Čech nebylo ideální. „Ono to nebylo jen o tom těsně ztraceném stříbru, ale spíše o celkovém našem dojmu ze závodu. Bylo to takové všelijaké. Chvíli se nám jelo dobře, pak jsme chytili defekt a všechno šlo do kopru. Pak jsme to zase nějak naháněli a vypadalo to na stříbro, chvíli poté už jsme zase smolně přišli o stříbro. Globálně to vlastně bylo pro nás dobré, protože zatímco někteří naši soupeři museli defekty spravovat přímo na erzetě, my jsme s defektem alespoň mohli dojet do cíle zkoušky. Celkově tedy převažuje spokojenost. Body za třetí místo bereme,“ popsal svým pohledem krumlovskou soutěž pilot posádky a zároveň i šéf JP Motorsport teamu.

Jihočeská tradiční soutěž, která jela už svůj 45. ročník, přinesla Pešlovi i jednu velmi zajímavou premiéru. Přestože jel Pešl Krumlov již potřetí, teprve letos si poprvé v kariéře vyzkoušel legendární rychlostní zkoušku Malonty, na české poměry neskutečně dlouhý test měřící 23 kilometrů. „Před letošním ročníkem jsme v Krumlově byli už dvakrát, ale ani jednou jsme Malonty neokusili. Jednou byla zkouška z technických a bezpečnostních důvodů zrušena a jednou jsme odstoupili kvůli technice ještě před Malonty. Letos jsme si je tedy poprvé zkusili a byla to velmi zajímavá zkušenost, za kterou jsme rádi,“ bilancuje Pešl Rally Český Krumlov a mezitím už se pomalu začíná soustředit na další podnik seriálu MČR – Rally Hustopeče. Ta se pojede v polovině června a valašská posádka už se na „závod mezi vinicemi“ hodně těší. „Do Hustopečí se vždycky těšíme a stejně tak to je i tentokrát. Výsledek z Krumlova nás zdravě nabudil a uděláme všechno proto, abychom skončili o něco výše,“ slíbil Jaroslav Pešl.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!