Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 6. 2017 20:20 − 2503× − 1

Bruno Magalhães: Rozpočet na Kypr bude snad brzy

Bruno Magalhães je zatím obrovským překvapením letošní sezóny a pokračuje ve snaze zajistit další starty v ME.

Po třech odjetých soutěžích má mistrovství Evropy poněkud nečekaného lídra, kterým je portugalský pilot Bruno Magalhaes. Ten není na mezinárodní scéně žádným velkým nováčkem, s týmem portugalského importéra Peugeotu odjel v ME sezóny 2014 a 2015, předtím byl aktivní i ve zlaté éře šampionátu IRC. Loni však odjel pouhý jeden podnik a při začátku sezóny na domácí Azorské rally to také nevypadalo, že by mělo jít o začátek nějakého většího programu. Ale Magalhaes dokázal za volantem Fabie R5 zvítězit a tím pádem jít do čela klasifikace ME a když přidal body za 3. příčku na Kanárských ostrovech, nabízela se otázka, jestli se povede zajistit další starty. Nyní na Acropolis s jeho realizací pomohl hlavní partner soutěže Seajets a portugalský jezdec se odvděčil druhým místem.


Foto: fiaerc.com

Po třech soutěžích je Bruno Magalhaes v průběžném vedení mistrovství Evropy s náskokem 21 bodů na druhého Kajetana Kajetanowicze a nabízí se otázka, jaký bude další jezdcův program. "Na soutěž jsme poslali přihlášku, ale ještě musíme dořešit rozpočet. Doufám, že se nám to teď co nejdřív povede. Samozřejmě, že chci startovat a myslím, že si start zasloužíme, takže si držíme palce a děláme vše pro to, abychom peníze sehnali," říká Bruno Magahaes, který se letos potkal s velmi dobrou formou, protože v minulých mezinárodních letech mu mimo portugalské tratě pódia nevycházela. Nad svými výkony se zamýšlí sám jezdec: "Myslím, že ukazuju nové tempo. Řekl bych, že nikdo nečekal, že jsem schopen takto jet, protože v minulých letech jsme moc neměli podmínky pro to, abychom takto jezdili, ale teď ukazujeme, co umíme, takže je mi velkým potěšením předvádět takové tempo. I kdybychom už nic dalšího neodjeli, tak jsme si hodně oproti zlepšili obraz."


Foto: fiaerc.com

Když se má držitel portugalského mistrovského hattricku z let 2007-9 ohlédnout zpět za skončenou Rally Acropolis, vidí pozitiva. "S výsledkem jsem velmi spokojený. Vybojovali jsme slušné body, ale spokojenější jsem s naším tempem, protože jsme zde startovali poprvé a v první etapě jsme jeli rychle a bojovali se všemi skvělými soupeři, což pro mě a Huga byl velký krok dopředu. Opravdu si užívám jízdu v autě a cítím se v něm jistě," hodnotí Bruno Magalhaes sobotu a vrací se i k neděli, kde jej technické problémy stály lepší umístění, "byla to smůla a problém nás trápil hned od rána. Snažili jsme se to vyřešit, ale nešlo to. Teď si myslíme, že víme, čím to bylo, ale beztak jsme neměli náhradní díl, takže jsme zkoušky jeli nouzovém režimu. Auto mělo 120 °C a přepínalo se do něj, takže nám chyběl výkon a bylo náročné se se situací popasovat. Ale myslím, že jsme nakonec odvedli dobrou práci. Poslední zkouška pak byla hodně těžká. Když jsme projížděli kolem havarovaných soupeřů, tak jsem úplně ztratil soustředění a ani jsem na to nemohl šlapat, protože auto nemělo výkon. Myslím, že dnešek jsme jeli s rozumem," uzavírá Bruno Magalhaes.

Komentářů celkem: 1
5. 6. 2017 21:57
0 0
Snad to Brunovi nezakřiknu, ale z dob s Peugeotem bych nečekal, že je schopný jezdit tak, jak letos jezdí. Měl jsem ho za takového typického jezdce druhého sledu, který zajede špičkově jenom doma a venku to skřípe a ono hle, jde to i jinde smajlík Doufám, že nějak poskládá budget aspoň na těch šest započítávaných soutěží, jinak to bude mít Kajto izi pizi.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!