Ondřej Plšek - eWRC.cz
21. 4. 2006 00:00 − 2422× − 1

Tři otázky pro Xaviera Ponse

Letos bude Xavier Pons startovat v Argentině již potřetí. Chce zužitkovat své zkušenosti a dosáhnout dobrého výsledku.
Vědel jste něco o Argentinské rally předtím, než jste tam jel poprvé v roce 2004? Co si pamatujete z Vaší tehdejší účasti?

„V roce 2004 jsem tam jel poprvé. Argentinská rally je skvělá, jede se na šotolině a i argentinské maso je výborné (smích). Ale vážně, nemám příliš dobré vzpomínky na můj první start. Spolu s Dani Sordem jsme jeli s Lancerem skupiny N a měli jsme dost problémů. Měli jsme problémy již první den. Museli jsme zastavit za jedním brodem, kde jsme ztratili třicet až čtyřicet minut. Odstoupili jsme potom na další rychlostní zkoušce. Díky SupeRally jsme mohli pokračovat, ale brzy se nám rozpadla převodovka. Naštěstí jsme absolvovali všechny nedělní rychlostní zkoušky.“

V Mexiku jste vypadnul velmi brzy. Jak probíhal Váš šotolinový test na Sardinii? Jak jste spokojen s chováním Xsary na tomto povrchu?

„Před Španělskou rally jsem se zúčastnil testů Citroenu Sport na Sadrinii. Myslím, že jsme našli dobré nastavení pro Argentinskou rally. Také jsme si vyzkoušeli pneumatiky od BFGoodrich. Byl to pro mě dobrý den. Pro mladého jezdce je absolvování co největšího počtu kilometrů během testů dobrým předpokladem pro budoucnost. A spolupracovat s tak profesionálním týmem je fantastické. Je to jedinečná šance, jak se naučit co nejvíce o voze, jak ho nastavit a jak se naučit jezdit s rozdílnými pneumatikami. Jednoduše řečeno, jak se zlepšovat.”


foto: Marek Felt, www.eWRC.cz

Minulý rok byla Argentinská rally Vaší druhou soutěží za volantem Xsary. Skončil jste jako druhý soukromník a desátý celkově. Co si myslíte o trati soutěže?

„Protože to byla teprve moje druhá soutěž s Xsarou, tak jsem se chtěl hlavně co nejvíce naučit. A to se mi povedlo. Neudělali jsme žádnou chybu a dojeli desátí z dvaceti vozů WRC na startu. Trať této soutěže je spíše technická, rychlostní zkoušky jsou velmi rozdílné. Takové tratě mám rád. K dobrému výsledku na této soutěži je zapotřebí zkušeností. Těch mám letos více než loni a proto se budu snažit dosáhnout lepšího výsledku. Také doufám v podporu argentinských fanoušků.”

Komentářů celkem: 1
21. 4. 2006 17:44
0 0
Zase perfektní článek... óó bože jak tu Rally miluju... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!