Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 6. 2017 21:00 − 6189× − 5

Andreas Mikkelsen: Rychlost nám chybět nebude

Ačkoliv nyní na Sardinii při Italské rally zažije Andreas Mikkelsen ostrou premiéru ve voze WRC, obavu o tempo nemá.

Norský pilot strávil v kokpitu svého nového působiště, tedy Citroenu C3 WRC, první kilometry na testu v minulém týdnu, kdy při jednom testovacím dni zvládl najezdit okolo 300 ostrých kilometrů. Po této porci se cítí být bez obav, že by oproti svým vyježděnějším soupeřům neměl dostatečnou rychlost, i když půjde o Norovo první ostré nastoupení s novou generací vozu WRC. Ten zatím měl možnost jen testovat, ať už to bylo Polo GTi WRC v loňském roce, tak i20 WRC od Hyundai nedávno v roce letošním. Nakonec se situace vyvrbila tak, že Mikkelsen dostal pro Sardinii k dispozici sedačku původně určenou pro Stéphana Lefebvra a bude se snažit vylepšit pohublé bodové konto francouzského týmu, který se v tabulce značek nachází na nelichotivé poslední příčce.

"Jsem rád, že zase pojedu mezi velkými kluky," říká Andreas Mikkelsen v narážce na dosavadní starty ve WRC2 serveru Motorsport News a pokračuje, "test byl povedený. Bylo příjemné se posadit zpět do správně rychlého auta a o rychlosti C3 není pochyb. Podobně jako když jsem letos dříve testoval Hyundai jsem se na začátku cítil úzkostlivě, zda mi rychlost auta WRC přijde v porovnání s WRC2 normální. Ale bylo to v pohodě. Když se nějaký čas pohybujete na nějaké úrovni, tak se do toho rychle dostanete zpět. Podívejte se na Elfyna Evanse, ten ukázal, jak to jde, když máte dobré ruce a i když byl rok ve WRC2, letos se vrátil a v Monte Carlu zajel nejrychlejší časy."

Nyní je však nejvyšší čas pozornost přesunout na Sardinii, kde se odpočítávají poslední hodiny do startu soutěže, ke které však Andreas Mikkelsen nechce přistupovat bez rozumu: "Všichni v týmu mě pěkně přijali a je na nich vidět, že jsou pořádně motivovaní. Pro mě však Sardinii bude o jízdě podle pocitu a přístupu krok za krokem. Za jeden nemůžete zcela porozumět autu. Udělali jsme nějaké společné kroky, ale k tomu, abyste jeli úplně naplno musíte mít v auto 100% důvěru a ve všech situacích vědět, co udělá. Pro mě je však C3 novým autem a to mi, myslím, může zabránit v tom být úplně mezi těmi absolutně nejrychlejšími tady na Sardinii," uzavírá norský pilot, který je pro Italskou rally zatím jednorázovou akvizicí Citroen racingu.

Komentářů celkem: 5
haq
7. 6. 2017 22:041
0 0
Je fajn že dostal šanci ukázat jestli byl u VW tak silný jen díky týmu nebo na to má sám o sobě smajlík
8. 6. 2017 06:052
0 0
Myslim, ze po vykonech s Fabii to dokazovat vubec nemusi.
smajlík
8. 6. 2017 07:053
0 0
Myslím že pojede velmi rychle, právě aby dokázal že mu někdo měl tu sedačku dát. S Fábií jel pekelně rychle, tak snad se ukáže i s WRCem smajlík
8. 6. 2017 07:054
0 0
Myslím že pojede velmi rychle, právě aby dokázal že mu někdo měl tu sedačku dát. S Fábií jel pekelně rychle, tak snad se ukáže i s WRCem smajlík
haq
8. 6. 2017 22:485
0 0
Jako jo výkony s Fabií byly skvělé, ale se světovou špičkou se v nich nesrovnával, Suninen, Tidemand, Camilli a další jí (zatím?) nejsou smajlík.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!