Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 6. 2017 13:54 − 5719× − 6

Lappi pojede všechny zbývající soutěže MS

Esapekka Lappi má za sebou dva starty s Yarisem WRC a ty stačily na to, aby šéfy přesvědčil o tom, že mu třetí Yaris bude říkat pane.

Finský pilot, který je českým fanouškům znám díky předchozímu působení u Škody motorsport, letos startuje s Toyotou a v kokpitu Yarisu WRC má za sebou dvě soutěže. Při debutu v Portugalsku bral body za 10. místo, na Sardinii se blýskl příčkou 4. a vítězstvím na PowerStage. K tomu všemu přišlo 6 nejlepších časů a ač se na kdyby nehraje, byly to možná technické problémy z prvního dne, které jezdce připravily o pódium. Tohle vše vedlo Tommi Mäkinena k rozhodnutí, že Fin bude moci odjet úplně všechny zbývající soutěže letošní sezóny a nebude nikde proti původnímu plánu absentovat (Lappi se neměl představit minimálně v Austrálii).

"Jsem překvapený, jak rychle Esapekka jel. Obvykle to chce rok, než si jezdec na vůz WRC zvykne, ale on do něj naskočil a hned jede rychle. Dřímá v něm ohromný potenciál a myslím si, že není daleko od toho, aby vybojoval své první stupně vítězů. Od teď pojede všechny soutěže, bude v autě pořád, prostě v něm musí sedět," chválí svého jezdce Tommi Mäkinen.

Sám Esapekka před nadcházejícími soutěžemi zůstává pokorný a neočekává, že by na nadcházejících "leteckých" soutěžích v Polsku a Finsku mohl bojovat o nejvyšší příčky: "Umím s autem na pomalejších rally, ale teď se s ním musím naučit jet i rychlé rally. Finsko je sice domácí soutěž, ale možnost vyhrát nepřipadá na mysl. Výkonem v Itálii jsem překvapený, ale za tím stála velká motivace a dobrá práce s rozpisem," uzavírá finský pilot.

Komentářů celkem: 6
14. 6. 2017 16:37
1 0
Pěkný komentář Lappiho
14. 6. 2017 17:21
0 0
JJ, je pokorný a to se mi líbí. Když letos najede s tou pokorou co nejvíc km, tak se příští rok můžou dít velké věci smajlík
14. 6. 2017 20:18
0 0
Přesně, pokora, jeho talent a dojde daleko, má přeci akademii Škody, stejně jako Mikkelsen a Kopejda!smajlík
15. 6. 2017 06:22
0 0
Vyzdvihl bych to co rika Tommi. Vetsinou to chce nejakou dobu nez se s WRC rozjede, kor na tratich, na kterych nema tolik najeto nebo je jede uplne prvne. To ze se zaradil mezi uzsi svetovou spicku (po 6 vyhranych RZ nelze mluvit o "nahode) pri svem teprve druhem startu naznacuje, ze by chlapec mohl smerovat nekam hoooodne vysoko! Coz je jedine dobre! Aspon se zamicha trochu voda a bude na co koukat nebo co sledovat na ewrc smajlík
Dobre si pamatuju hlasy, ktere rikali, ze Lappi neni zadny extra jezdec nebo snad ze s WRC jen tak neco zajede... po tech je tu ted ticho. Lappi jim lehce zavrel usta smajlík Ono uz kdyz jel v CR Fabkou tak to byla hrozna pila oproti nasim posadkam a s faktem ze asfalt je pro nej sproste slovo smajlík Jen tak dal kluku ušatá!
15. 6. 2017 10:37
0 0
Určitě dobrá zpráva a fandím mu. Příjemné spestření....Nicméně na nějaké soudy bych byl zatím opatrný. Pod tlakem zatím nebyl...a když býval dříve, zase tak perfektní to od něj nebylo.
16. 6. 2017 08:48
0 0
fallcat, jen bych rýpavě dodal, že s tím asfaltem to tak špatné nebude, bo Esapekka je, tuším, dokonce finským motokárovým mistrem.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!