Vlastimil Resl - eWRC.cz
15. 6. 2017 08:26 − 2889× − 0

Luboš Picek se těší na letošní premiérový start

Sobotecký soutěžák Luboš Picek patří k dlouholetým soutěžákům a dalo by se říci inventářům „sedmiček“.

Vždyť mnoho sezón absolvoval ještě v době, kdy se tato kategorie jmenovala A5. Letos se však na tratích rychlostních zkoušek zatím neobjevil. Poprvé se tak stane nadcházející pátek a sobotu při Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče. Na erzety do kraje jihomoravských vinic vyrazí se stávající fabii, ovšem premiérově se spolujezdcem Jiřím Kunstem mladším.

Letošní rallyová sezóna je pro Luboše Picka tou již pětadvacátou. Netradičně jí však zahájí poměrně pozdě, když poprvé se představí až na čtvrtém podniku letošního MČR, odehrávajícím se v okolí Hustopečí. „Úvod sezóny jsem vynechal především z časových důvodů. Hustopeče a domácí Bohemii však pojedeme. Už proto, že se nám na tyto dva podniky podařilo sehnat reklamní partnery. Tím novým je společnost Fair Credit, zabývající se rychlými, férovými a transparentními půjčkami. Stávajícím sponzorem zůstává bezděčínský autobazar Automex, patřící našemu dlouholetému kamarádovi a rovněž aktivnímu soutěžákovi Petru Grafkovi. Naše stávající fabia pak přes zimu změnila bojové barvy. Nyní je v designu, který jsme představili na nedávné motoristické slavnosti Legendy v Praze,“ popisuje aktuální situaci ohledně týmu Luboš.

Ten si zároveň odbude premiéru s novým spolujezdcem Jiřím Kunstem mladším. „Moje předchozí spolujezdkyně – neteř Martina – tráví roční pobyt na Novém Zélandu. Dle informací od ní se jí tam daří výborně a neskrývá velkou spokojenost. Pojedu tedy s Jirkou Kunstem mladším, s jehož otcem jsem mimochodem před lety začínal. Jelikož Hustopeče budou společnou premiérou, prioritou je sehrát se a spatřit cílovou rampu. A samozřejmě se hezky svézt. Nádherné hustopečské rychlostky v neméně krásném prostředí k tomu koneckonců přímo vybízejí,“ končí své povídání dlouholetý soutěžák.

Odkaz na týmové stránky: www.vdrallyteam.cz facebook/VD Rally Team

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!