Červení mravenci rally team posílí český mistr

Červení mravenci rally team dnes oznámil jméno nového pilota, se kterým už tento víkend vstoupí do Mistrovství České republiky v rally.

ČERVENÍ MRAVENCI rally team dnes oznámil jméno nového pilota, se kterým už tento víkend vstoupí do Mistrovství České republiky v rally. Je jím Martin Březík, mistr České republiky v rally ve třídě 3 z let 2014 a 2015 a vicemistr v této třídě z loňského roku. V českých barvách ČERVENÍ MRAVENCI rally team-u se představí už tento víkend na 13. ročníku AGROTEC PETRONAS SYNTIUM RALLY v Hustopečích.

“Jsme nadšení, že se Martin rozhodl posílit náš tým,“ řekl manažer týmu Peter Hojnoš. “České mistrovství je na vysoké úrovni, čeští fanoušci rozumí motorsportu, baví se jím a jejich ohlas na naší práci je skvělý. Atmosféru, kterou jsme měli možnost zažít letos na Valašské rally, anebo před rokem v Hustopečích, bychom rádi přenesli i na slovenské automobilové závody.“

Martin Březík patří mezi nejúspěšnější a nejzkušenější aktivní české jezdce a na závodech patří vždy k hlavním favoritům na vítězství. V týmu doplní Richarda Pravdu jezdícího Mistrovství Slovenska v rally s talentovaným českým spolujezdcem Ondřejem Krajčou na Mitsubishi Lancer Evolution IX a posádku Peter Fedorčák – Ján Sopko jezdící Regionální rally pohár na vozidle BMW E30.

“S Martinem budeme soutěžit v jedné třídě, takže závody dostanou nový náboj. Martin má oproti mně se svým autem podstatně více najezděných kilometrů a zkušeností. Navíc bude v domácím prostředí, tudíž bude mít v soutěži navrch, ale já věřím, že v Hustopečích Martina aspoň trošku potrápíme. Osobně budu Martinovi držet palce, aby dokázal obhájit loňské vítězství ve třídě,“ odpovídá Richard Pravda s úsměvem na otázku soupeření v týmu.

Pro Martina Březíka to bude na 13. ročníku AGROTEC PETRONAS SYNTIUM RALLY v Hustopečích velká premiéra v barvách ČERVENÍ MRAVENCI rally team-u, kdy představí í nový design svého auta. “Rozhodoval jsem se velmi krátce. Poprvé jsme se se zástupci týmu setkali před rokem a já od té doby pozorně sledoval progres týmu. Je neuvěřitelné, co se jim podařilo vybudovat v průběhu jediného roku a když jsem na jaře dostal nabídku stát se součástí týmu, tak jsem věděl, že do toho půjdu. Máme společné hodnoty, radost z tohoto krásného sportu a chceme se o ně podělit s rally fanoušky v Čechách i na Slovensku,“ vysvětluje své rozhodnutí Martin Březík.

Richard Pravda a Martin Březík zvou všechny příznivce motoristického sportu na 13. ročník AGROTEC PETRONAS SYNTIUM RALLY v Hustopečích, kde pro ně bude připravena fans zóna s možností nahlédnout do zákulisí rally závodů.

Oficiální stránka ČERVENÍ MRAVENCI rally team-u: www.cervenimravenci.cz

Komentářů celkem: 1
15. 6. 2017 10:291
0 0
Mám dotaz, Lubomír Březík jezdil v 80 letech ŠKODA 120LS. Martin je jeho syn, nebo se jedná o shodu jmen.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!