22. 6. 2017 13:10 − 5019× − 1

Co se o víkendu jede…

Každý čtvrtek se podíváme na to, co se o nadcházejícím víkendu jede za soutěže rally.

U nás se jeden dlouhodobě nejpopulárnější soutěž v rámci ČMPR – Radouňská Rallye 2017. Není proto divu, že je přihlášeno 114 posádek (seznam zde)! Čtyři erzety se jedou v pátek v podvečer a v noci, dalších pět pak v sobotu. Ze soutěže budou u nás online výsledky.

Belgická Ypres Rally po letech opustila ME, ale zase se jede i jako britský šampionát. 127 přihlášených, z toho 35 vozů R5 a 1 RRC. Thierry Neuville, Giandomenico Basso, Bryan Bouffier, Kevin Abbring, kompletní belgická i britská špička, to vše slibuje velké souboje! Také z této soutěže budou u nás online výsledky. Startuje se v pátek odpoledne. Jako sesterská soutěž se jede i Ypres Historic jako ME historiků.

U našich jižních sousedů v Rakousku se v sobotu jede Schneebergland Rallye, krásná šotolinová soutěž. Na soutěž se tradičně přihlašuje málo posádek, tentokrát je to jen 27 posádek. O vítězství budou bojovat tři vozy WRC – Baumschlager (Polo WRC), Neubauer a Grössing (oba Fiesty). Také z této soutěže budou u nás online výsledky.

V pátek v podvečer startuje startuje u našich západních sousedů ADAC Rallye Stemweder Berg, pátá soutěž jejich mistráku. Na 80 posádek (8x R5) čeká 15 erzet a největším favoritem je Fabian Kreim s Fabií R5. Také z této soutěže u nás budou online výsledky.

Ve Švýcarsku se jede Rally del Ticino. Tady je zajímavé, že soutěž národního šampionátu má jen 52 ostrých kilometrů.

Italská Rally della Marca Trevigiana se jede jako národní šampionát vozů WRC a tomu odpovídá i startovka – 26 vozů WRC, R5 a S2000!

No a zmínit bych ještě mohl irskou národní Raven's Rock Rally a španělskou Rallye de Ferrol.

To samozřejmě není vše, co se jede, ale to nejpodstatnější. Výsledky všech soutěží najdete během víkendu a po něm na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 1
22. 6. 2017 15:19
0 0
Super info. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!