27. 6. 2017 08:33 − 3029× − 0

Fabian Kreim v Německu nemá nic jistého

Fabian Kreim před měsícem v Sasku vybojoval třetí letošní vítězství, ale lehké to letos zatím rozhodně nemá.

Kvůli svému neférovému chování při incidentu původního největšího rivala Christiana Riedemenna přišel o body z hesenského druhého podniku. Když ve třetí soutěži v Sulingenu ještě tovární pilot Škody chyboval a soutěž vyhrál konkurent ve Fordu Fiesta R5 René Mandel, situace na čele mistrovství se obrátila vzhůru nohama. Bývalý autokrosař si výborně počínal i ve čtvrté letošní rally, ale tam už na Kreimovu Fabii nestačil. S cílem sbírání dalších cenných zkušeností a předvedení větší rychlosti než před měsícem dorazil na start Rallye Stemweder Berg Philipp Knof, který letos už potřetí nahradil v oficiálním Peugeotu 208 T16 R5 zraněného Riedemanna. Prohnat německou špičku přijel Hermann Gassner jun., který dostal k dispozici pro svůj první ostrý start rodinný Hyundai i20 R5.

Mladší z rodu Gassnerů však letos startoval pouze příležitostně a ještě si musel zvykat na novou techniku. V první etapě se trochu pral s nastavením Hyundaie a šel spát jako pátý nejrychlejší. I druhý den si dokázal připisovat časy pod sekundu na kilometr pomalejší oproti vítězi, ale nakonec nedokázal za zády udržet útočícího Knofa. Pilot Peugeotu oproti předchozímu startu opravdu zrychlil, ale zatím to stačilo jen na Gassnera. Bohužel v úplně poslední zkoušce se u Peugeotu 208 T16 R5 odporoučela převodovka a páté místo nakonec spadlo do klína Gassnerovi.

Prvním lídrem páté soutěže německého mistrovství se stal ten nejpovolanější, Kreim. V první etapě to ale pilot Škody očividně nechtěl přehánět a bojoval se svými soupeři v naprosté těsnosti. Mandel navíc vyhrál druhý test a po tom třetím se vyhoupnul do čela. Jeho stájový kolega Christoph Brugger sice nakonec neudržel Kreima za zády, ale i třetí příčka v první etapě stála za to. Druhý den už to v podání rakouského pilota Fordu Fiesta R5 nebylo tak slavné a nakonec se musel smířit se čtvrtým místem. Ze čtvrtého místa po pátku naopak začal útočit Dominik Dinkel a po RZ 11 se dostal až na druhé místo. Ve dvanáctém testu mladík ve Fabii R5 zajel nejrychlejší čas, ale hned v tom dalším chyboval a v cíli se musel spokojit s bronzem. První etapu vyhrál Mandel, ale na první sobotní zkoušce o vedení přišel. Na konci soutěže pak pilot Fordu ještě zabojoval, vyhrál dvě zkoušky, ale k vítězství mu ještě 9,3 sekundy chybělo. Kreim tak v Rallye Stemweder Berg zvítězil a snížil své průběžné manko na tři body.

Stav šampionátu: 1. Mandel 93; 2. Kreim 90; 3. Dinkel 67; 4. Brugger 61; 5. Wallenwein 47; 6. Mohe 28; 7. Knof 22

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!