Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
28. 6. 2017 21:37 − 1589× − 0

Úspěch Pirelli na Rally Bohemia

Pirelli se připravuje na Rally Pačejov a slavilo úspěchy na tradiční české rally, kterou je Rally Bohemia v Mladé Boleslavi.

Rally Bohemia patří mezi české soutěže s nejdelší tradicí a současně mezi rally, které mají jedny z nejnáročnějších rychlostních zkoušek v České republice. Technicky náročné testy na Železnobrodsku byly letos ještě ztíženy prudkým lijákem, který přicházel velmi neplánovaně a několikrát prověřil posádky přímo na rychlostních zkouškách. Bylo důležité neudělat chybu jak na trati, tak při volbě pneumatik, které hrály velmi podstatnou roli během první i druhé etapy. Posádky s pneumatikami Pirelli slavily hned několik velmi cenných výsledků.

Nejrychlejší posádkou, která během Rally Bohemia obouvala výhradně pneumatiky Pirelli, byli Miroslav Jakeš – Marcela Ehlová, kteří obouvají Pirelli na svůj Ford Fiesta R5. Jakeš s Ehlovou na Bohemii vybojovali v silné konkurenci šesté místo a získali tak cenné body do hodnocení MČR v rally a plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli ve třídě 2. Body za druhé místo v Poháru Pirelli si za svůj výkon zasloužili Vojtěch Štajf s Markétou Skácelovou se Škodou Fabia R5, kteří celkově obsadili osmou příčku. O stupínek níže v celkovém pořadí skončili Jaromír Tarabus s Petrem Machů se Škodou Fabia S2000, což znamená body do Poháru Pirelli za třetí místo ve třídě 2.

Velká bitva se na Rally Bohemia strhla o vítězství ve třídě 6, kde bojují dvoukolky R2. Tradičně velmi kvalitní závody ve třídě 6 představovaly současně souboj těch nejrychlejších dvoukolek na této soutěži. Vítězství pro sebe znovu vybojovala posádka Filip Mareš – Jan Hloušek s Peugeotem 208 R2, kterým gratulujeme i k zisku titulu juniorských mistrů ČR v rally a k vítezství v Peugeot Total Trophy. Druhé místo ve třídě 6 získala rakouská posádka Peugeotu 208 R2 Simon Wagner – Gerald Winter, kteří znovu podali perfektní výkon na trati, kterou posádka nezná. Body za třetí místo v Poháru Pirelli ve třídě 6 brala další talentovaná posádka, kterou jsou Karel Kupec s Ondřejem Krajčou s Opelem Adam R2.

Ve třídě 3, mezi produkčními vozy, dosáhla na nejlepší umístění na pneumatikách Pirelli posádka Mitsubishi Lancer EVO IX Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Druzí v hodnocení Poháru za nimi dojeli Marcel Tuček s Petrem Dufkem s dalším Mitsubishi a třetí příčka patřila Štěpánu Zabloudilovi s Petrem Novákem se Subaru Impreza STi. Ve třídě 5, kde závodí dvoukolky s přeplňovanými šestnáctistovkami dojeli v Poháru Pirelli osamoceni Václav Stejskal jun. a Stanislav Viktora jun. s Renaultem Clio RS R3T. Taková byla Rally Bohemia v podání těch nejúspěšnějších posádek na pneumatikách Pirelli. Další dějství seriálu MČR v rally bude pokračovat až koncem srpna na slavné Barum Czech Rally ve Zlíně, ale už velmi brzo se bude na pneumatikách Pirelli závodit v Rallysprint sérii na populární Rally Pačejov.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!