29. 6. 2017 19:54 − 3517× − 3

Jakeš s Ehlovou odstartují i na Bohemii

Ještě v cíli hustopečské rally říkal Mirek Jakeš na televizní kamery, že další díl domácího šampionátu vynechává…

Ještě v cíli hustopečské rally říkal Mirek Jakeš na televizní kamery, že další díl domácího šampionátu vynechává a znovu se objeví až na domácí Barum rally. Další výborný výsledek z jihomoravské soutěže a druhý bronz v řadě za sebou však přinutil celý tým přemýšlet nad změnou plánů. A když vše podpořili i sponzoři týmu, průběžně šestá posádka mistrovství České republiky se znovu představí při 44. ročníku Rally Bohemia, byť se start na této soutěži původně neplánoval. “Mám velkou radost, že se budeme moci ukázat domácím fanouškům také v Mladé Boleslavi. Start na ´bohemce´ se upekl doslova za pět minut dvanáct. Hned po Hustopečích jsme začali vyjednávat s našimi partnery ohledně rozšíření programů a výsledkem je start jak na Bohemia rally, tak i na jednom zahraničním podniku,“ říká Mirek s tím, že jméno zahraniční rally chce zveřejnit až později.

Součástí přípravy na mladoboleslavskou soutěž se stal i tradiční předsoutěžní test nedaleko základny týmu Orsák rallysport. „Tentokrát jsme se ale svezli jen krátce, nějakých 12 až 15 kilometrů, víc jsme nechtěli auto ´trápit´. Z posledních dvou závodů jsme dobře rozjeti, takže šlo jen o to přizpůsobit nastavení vozu charakteru tratí, které nás čekají na Bohemii. Ty jsou určitě mnohem rovnější a ne tak uskákané jako na většině zbývajících domácích soutěží. Je super, že hned tři úseky mají délku okolo 20 kilometrů, člověk pak může jet v plném závodním tempu mnohem delší čas,“ hodnotí Mirek tratě a harmonogram soutěže.

V nabité startovní listině se 13 speciály R5, třemi ´wéercéčky´a dvěma vozy kategorie S2000 figuruje dodatečně přihlášená posádka Mirek Jakeš – Marcela Ehlová s lichotivým startovním číslem 5. To přesně odpovídá umístění z loňské Bohemie, na které Mirek s Marcelou závodili ještě s vozem Citroën DS3 R5. Jak ale ukazují poslední soutěže, s fiestou R5 stáje Orsák Rallysport se Mirek začíná stále více sžívat a s každým dalším odjetým kilometrem získává větší jistotu. A tu bude opravdu potřebovat, protože tempo špičky domácího mistrovství je opravdu obrovské a zopakovat podobně kvalitní výsledky jako v Českém Krumlově či Hustopečích nebude pro Mirka s Marcelou vůbec jednoduchým úkolem.

Komentářů celkem: 3
29. 6. 2017 22:381
0 0
Tak za mě obrovský palec nahoru týmu kolem Míry...konečně někdo pochopil jeho obrovský potenciál. Zní to hrozně, ale v tomto případě tomu tak opravdu je!!!
29. 6. 2017 23:012
0 0
... kdo vidí - myšleny jeho výkony v minulosti - nemůže být překvapen. Chybí jediné....
30. 6. 2017 17:043
0 0
Přesně tak, já jsem rád, že nevynechá Bohémku, byla by to škoda! Míra je takový ten pilot, co má rychlost v krvi, jede s přehledem a nebojí se trochu riskovat.
Tak to má být a přeju, ať se daří i finančně!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!