Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 6. 2017 20:08 − 3625× − 1

Mikkelsen se k Citroenu vrátí v Německu

Norský pilot se s francouzským týmem zatím představil dvakrát, když jel na Sardinii a v Polsku, třetí start přijde v Německu.

Na Sardinii si premiéru v kokpitu C3 WRC odbyl Andreas Mikkelsen a výsledkem bylo 8. místo a pozice jediného Citroenu v TOP 10, ale výsledky a zajížděné časy na vložkách zrovna neodpovídaly tomu, kde byl Nor zvyklý se umisťovat v dobách startů s Volkswagenem. Jelikož i v Itálii havaroval Kris Meeke, dostal Mikkelsen další šanci hned teď v Polsku a před Rajdem pořádně testoval francouzský speciál a výsledkem byla úprava zadního diferenciálu, kterou norský pilot dostal k dispozici na Polsko. Jak se dnes ukázalo, ani soutěž u našich severních sousedů nebude posledním letošním spojením Mikkelsena a Citroenu, když po pauze ve Finsku bude Nor zpět v Německu. Tam by dle informací Motorsport news měl být přítomen se čtvrtým Citroenem po boku Krise Meeka, Craiga Breena a Stépahan Lefebvra.

"Již dříve jsme na Korsice mohli vidět, jak rychle C3 jede na asfaltu a mít možnost s ní startovat v Německu je fantastické. Před rally budeme mít v Německu pořádný test, takže všechno je na dobré cestě," říká britskému magazínu Andreas Mikkelsen. Ten, i díky dalšími startu za tým sídlící ve světoznámém Versailles, začíná být ve spekulacích s Francouzi spojován stále víc a víc, ale jak říká jezdcův manažer Erik Veiby, nic takového zatím není realitou a po Německu může Mikkelsen jet, za koho bude chtít.

"Jednoduše jde o další jednorázovku. Domluva je jenom pro Německo, žádná další nabídka na další podniky na stole neleží a proto o budoucnosti stále jednáme i s Hyundai a Toyotou," říká Erik Veiby a současně nevylučuje, že by ještě do konce sezóny mohl "Mikeš" startovat za nějaký další tovární tým, "Jasně, jak jsem řekl, vedeme různá jednání. Hlavním cílem je, aby letos Andreas letos seděl co nejčastěji v letošní specifikaci vozu WRC a získal kompletní program startů pro rok příští."

Komentářů celkem: 1
30. 6. 2017 11:07
0 0
Příští rok bude mít kulatiny, tak by mohl někde "zaparkovat" nastálo. Přeji mu tosmajlík.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!