Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 7. 2017 20:52 − 3864× − 4

Ogier: V Polsku nemělo cenu jít do risků

Na Rajdu Polském zvolil Sébastien Ogier opatrnější strategii a myslí si, že se mu výsledným třetím místem vyplatila.

Na čištění tratě první den je Seb Ogier už zvyklý, přeci jen od zavedení pravidla bylo jen málo rally, kde by nestartoval jako první. Teď v Polsku si však svou roli prvního auta na trati "vychutnával" ještě o něco víc, protože soutěž zkrápěl déšť a na cestách bylo všudypřítomné bahno. Výsledkem bylo, že hned první den přišel čtyřnásobný mistr světa o kontakt s trojlístkem nejrychlejších na čele a byl čtvrtý. V sobotu to pro Francouze začalo vypadat ještě bleději, protože se po defektech a chybách propadl až na šesté místo a ke konečnému třetímu místu mu velkou měrou pomohla dvě odstoupení jezdců před ním.

Na závěr dokázal Seb Ogier vzít alespoň druhé místo na PowerStage a tím tak své bodové konto přikrmit o čtyři bonusové body, které mohou hrát roli v konečném účtování, protože průběžně druhý Thierry Neuville se dostal na rozdíl 11 bodů, což není zrovna náskok, na který by Ogier z prvního místa byl v minulých letech zvyklý. "Pro nás šlo o obtížnou rally, ale celkového hodnocení je dobré a podařilo se nám získat maximum bodů, co bylo v našich silách. Nikdy jsem nejezdil jako kamikaze. Vždy jsem nejvíce důvěřoval svému pocitu za volantem a nesnažil se do něčeho nutit, pokud jsem neměl pocit, že mám věci 100% pod kontrolou. A taková byla situace i v Polsku na jeho rozoraných a hodně klouzavých vložkách. Místy jsem se neodvažoval jít do většího rizika, abych udržel optimální rychlost," vysvětluje svůj přístup k Polské rally Seb Ogier.

"Konečný výsledek ukazuje, že nešlo o špatné rozhodnutí. Jít víc do rizika by beztak nebylo dostatečným k vítězství, protože svou roli částečně sehrála startovní pozice v první etapě na ohromně kluzkých zkouškách a pak je také potřeba mít na mysli nějakou tu smůlu a další drobné problémy, se kterými jsme se v průběhu rally potýkali," dodává k hodnocení Rajdu Polského čtyřnásobný mistr světa.

Když se ještě zamýšlí nad současnou situací a bodovými rozestupy v šampionátu, dodává Seb Ogier: "Když se náš náskok v tabulce zmenší, tak nikdy nejde říct, že šlo o povedený víkend, ale i tak to nebylo špatné. Dva ze čtyř největších adeptů na titul ztratili hromadu bodů a šampionát se o něco vyjasnil. Teď je nejvyšší čas si na chvilku oddychnout přes prázdniny a pak být zpět ve Finsku, kde pojedeme naplno, abychom bránili naše umístění v šampionátu," uzavírá rodák z francouzského Gapu.

Komentářů celkem: 4
4. 7. 2017 22:441
0 0
Asi jsem se díval na jinou PowerStage.
4. 7. 2017 22:512
0 0
asi jsem debil...
4. 7. 2017 23:553 Upraveno 23:56
0 0
smajlík, čtyři body
5. 7. 2017 18:394
0 0
Teď nevím, jestli se změnilo bodování v PS nebo Ogier ji nakonce vyhrál. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!