13. 7. 2017 12:42 − 2964× − 1

V Nizozemí si produkční vozy pohrávají s R5

Speciály kategorie R5 jsou po královské kategorii WRC druhou nejvyšší ligou a ve většině národních mistrovství hrají prim.

I do Holandska už tato technika alespoň v menším počtu dorazila, ale výsledky zůstávají poněkud za očekáváním. Před sezónou se očekávalo, že o titul spolu svedou velkou bitvu Hermen Kobus ve Škodě Fabia R5 a Bob de Jong pilotující Citroën DS3 R5. Nakonec ale oba dva zastiňuje svými výkony Jasper van den Heuvel, i když pilotuje papírově méně konkurenceschopný vůz. Specifický profil tratí na holandských rovinách ale očividně hraje produkčním vozům do karet a lídr mistrovství směřuje za titulem v Mitsubishi Lancer EVO X.

V GTC Rally začal van den Heuvel znovu nejrychleji. Tentokrát o vedení ale už ve druhém testu přišel ve prospěch Kobuse, který pak zvítězil i v dalších dvou zkouškách. V pátém testu pak ale pilot Škody nechal třičtvrtě minuty a spadnul na třetí místo. Noční sekci naprosto suverénně ovládnul de Jong a na čele si vytvořil náskok 17,7 sekundy na van den Heuvela. Kobus ovládnul druhou etapu, ale vzhledem ke skoro dvouminutovému manku ze soboty se ze třetí příčky nikam výše neposunul. De Jong hned ráno přišel o vedoucí příčku, ale po RZ 12 se dokázal vrátit zpět do čela. Van den Heuvel ale na pilota Citroënu neustále dorážel a o dvě zkoušky později se znovu dostal před něho. Do závěrečné zkoušky už šel zase jako lídr de Jong, k dobru měl ale jen osm desetin. Parádní finále krásného souboje mohlo začít. Pilot DS3 R5 si na nejdelším úseku druhé etapy počínal lépe a o 6,1 vteřiny nakonec vybojoval první letošní vítězství.

Komentářů celkem: 1
13. 7. 2017 12:491
0 0
Úroveň holandského šampionátu šla hrozně dolů, když si vzpomenu tak 5 let zpět...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!