Co se o víkendu jede…

O víkendu se jede hned několik zajímavých soutěží, které stojí za zmínku.

Začít musíme logicky na Slovensku, kde se jede Rally Lubeník. Boj o slovenský titul je hodně vyrovnaný a nikdo z trojice Valoušek (obhajuje loňské vítězství), Koči a Grzyb si nemůže dovolit zaváhání. Do jejich souboje by mohl zasáhnout i Melichárek, který se po nepovedeném začátku sezóny s vozem R5 opět vrací do WRC. Ze soutěže by měly být v sobotu online výsledky.

Sledovat budeme i italskou Rally San Marino jedoucí se na šotolině. Tam se opět porovná s domácí špičkou mladý Kalle Rovanperä, na šotolině by měl mít větší šance na úspěch než na asfaltu, kde se stále ještě učí.

Zajímavá je i startovka na Rallye de Luxemburg, která se jede i jako Euro Rallye Trophée a na startu je tak hezká mezinárodní konkurence. A také Walter Röhrl jako předjezdec s Porsche!

Ve Finsku se koná AutoGlym Ralli, která sice není v jejich mistráku, ale termín 2 týdny před Rally Finland je ideální pro vyzkoušení si specifických tratí. Na startu tak bude Neuville, Veiby, Greensmith, Katsuta či Arai…

Naopak by člověk zaplakal při pohledu na startovku bulharské Rally Tvardica. Nevybavuji si další národní šampionát v Evropě, kde by hrály prim vozy R2…

Výsledky všech soutěží najdete během víkendu a po něm na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!