19. 7. 2017 18:23 − 2101× − 1

Marijan Griebel v Německu poprvé ve WRC2

Němečtí fanoušci mají na domácí soutěž další lákadlo.

Vedle ostříleného Armina Kremera, který pojede s nejnovější Fiestou WRC, bude pro domácí diváky zajímavý i start Marijana Griebela ve WRC2. Čerstvý vítěz Rallye Luxemburg si tak zažije premiéru ve WRC2. Na rozdíl od Lucemburska, kde vyhrál s Hyundaiem i20 R5, ale pojede s Fabií R5 od Raimunda Baumschlagera.

A když mluvíme o domácí soutěži pro Griebela, tak doslova. On totiž bydlí pouhých 15 kilometrů od letošního servisu u Bostalsee. Místní tratě tak zná dokonale. A když se podíváte na jeho profil, tak zjistíte, že v předešlých třech letech na Rallye Deutschland s vozem Opel Adam R2 vždy vyhrál svoji třídu! Otázkou tedy je, co dokáže letos. Ještě předtím ho ale čeká start na Rallye Rzeszow v rámci svého programu v ME.

"Start v Německu ve WRC2 je splnění snu. Stále si vybavuji, jak jsme v roce 2002 stáli u trati a obdivovali Armina Kremera, který se pak stal mým mentorem. Teď se nemohu dočkat, až si zasoutěžím proti elitě WRC2. Vím, že to bude velká výzva. Už proto, že Německo je pro jezdce WRC2 povinné, takže se tam sejde celá špička. Ale já chci bojovat, i když s vozy R5 nemám stále moc zkušeností. A doufám, že v tomhle směru mně pomůže i ta soutěž v Polsku."

Komentářů celkem: 1
19. 7. 2017 18:54 Upraveno 18:57
1 0
Fandím mu,klukovi ušatýmu!!
V Želechovicích na mě působil skromě,hovořil se zaujetím,prostě pro mě sympaťák,který umí správně točit kolečkemsmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!