Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 7. 2017 20:20 − 3733× − 0

Seb Ogier si vyzkoušel formuli 1

Sébastien II. jde ve stopách svého předchůdce téměř dokonale, protože podobně jako Seb Loeb si i Seb II. vyzkoušel vůz F1.

V případě dvou fenomenálních Sébastienů, tedy Loeba a Ogiera se nelze ubránit srovnávání a další komparační položku si u této dvojice můžeme odškrtnout nyní, když si druhý jmenovaný v minulém měsíci vyzkoušel vůz formule 1. Je to téměř devět let poté, co se s formulí RB4 týmu Red Bullu proháněl Loeb, jenž na okruhu v Barceloně zaznamenal osmý čas v neoficiálním pořadí. Jelikož je sezóna v plném proudu, nejezdil Ogier s aktuální RB13, nýbrž s vozem RB7 z roku 2011, který ještě pamatuje období osmiválcových atmosfér ve formuli. Jelikož se jednalo o akci zajištěnou Red Bullem, který Francouze podporuje, testy se odehrály v Rakousku na Red Bull Ringu a jak se Ogier nechal slyšet, šlo o splnění dětského snu.

Seb Ogier si formuli vyzkoušel pod dohledem zkušeného Davida Coultharda, který ve druhé polovině 90. let patřil mezi špičku F1. "Jde o splněný sen. Bylo to úžasné a šlo o velkou zkušenost. Formule je prostě ohromně odlišná oproti všemu, s čím jsem kdy dřív jezdil," říká čtyřnásobný mistr světa, jenž mimo rally odjel svého času dva závody Porsche Supercupu, který doprovází podniky F1. "Byla to velká zábava a ač je formule ve skutečně hodně rychlá, tak se v jejím kokpitu velmi rychle cítíte jako doma."

V průběhu necelé stovky kilometrů, které na okruhu ve Spielbergu odjezdil prováděl Ogier jedinou změnu na nastavení formule, když postupně vypínal kontrolu trakce. "Postupně jsem ji snižoval, až jsem ji vypnul úplně. Bylo zajímavé cítit, jak nervózní bez ní formule je a jak jemně a plynule je třeba pracovat s plynem. Byla to prostě zábava," říká Seb Ogier, který nevylučuje, že by se někdy v budoucnu mohl na okruzích objevit na volantem gétéčkového Bentley, o jehož program se stará Francouzův aktuální zaměstnavatel M-Sport. "Teď se věnuju tomu, čemu se věnuju a abych byl upřímný, tak chci také nějaký čas být s rodinou, což je pro mě důležité. Ale někdy v budoucnu by mohlo být zajímavé si na okruzích zazávodit," uzavírá Seb Ogier.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!