Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 7. 2017 20:14 − 2667× − 0

Ola Floene s Emilem Bergkvistem v Německu

Mladý Švéd se letos druhým rokem pokouší o štěstí s Citroenem DS3 R5 ve WRC2 a pro Německou rally oznámil změnu spolujezdce.

Švédský pilot Emil Bergkvist se letos stal testovacím jezdcem Citroen racing a s modelem stejné značky pokračuje druhým rokem ve WRC2. Stejně jako loni však nejde o vůz spojený s továrnou či například PH Sportem, jde o speciál připravovaný belgickým J-Motorsportem Jourdana Serderidise. Letos Švéd ve světě zvládl již čtyři starty a nejlépe se mu vedlo dvěma šestými místy, na Korsice přidal devátou příčku ve WRC2 a v Portugalsku nedokončil. Za další start má Bergkvist Německou rally, což je druhá z původní trojice povinných soutěží a novinkou bude, že po jeho boku usedne zkušený Ola Floene, který zůstal po náhlém konci spolupráce s Madsem Ostbergem bez angažmá.

Tím se končí spolupráce Emila Bergkvista s Joakimem Sjöbergem, kterou oba Švédi započali na konci roku 2014 a kterou o rok později korunovali ziskem evropského juniorského titulu s Adamem R2. Teď se však jejich cesty rozchází a zatímco Bergkvist našel náhradu ve Floenem, nudil se nebude aniSjöberg, který usedne po bok Steva Roklanda. "Je skvělé, že v Německu pojedu s Olou. Má zkušeností na rozdávání a tato soutěž pro nás bude testem, jak nám to spolu bude fungovat a naznačí možnosti další spolupráce," říká k novému spoluejezdci emil Bergkvist.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!