Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 7. 2017 14:53 − 4984× − 2

Alex Lukyanuk pracuje na návratu v Rzeszowě

Při těžké nehodě na testech v půli května byl mezi zraněnými i Alexey Lukyanuk, který musel kvůli léčbě vynechat dvě kola ME.

V půli května utrpěl ruský pilot Alexey Lukyanuk vážná zranění po strážce dvou vozů na uzavřeném trati testu a ve výčtu jeho zranění byla jedním z nejvážnějších komplikovaná zlomenina nohy. Nevědělo se, kdy se loňský vícemistr Evropy vrátí na tratě, ale v posledních dnech se na sociálních sítích objevilo několik fotek z Lukyanukova testu. No a dnes ke svému návratu přidal pár informací přímo sám jezdec.

Na svém facebooku Alex k návratu na tratě řekl: "Rád bych vás informoval, že jsme s Alexeyem Arnautovem poslali přihlášku na Rajd Rzeszowský. Rehabilitace po nehodě ještě není u konce, ale tvrdě dřu každý den a doufám, že do startu soutěže bude vše tak dobré, abychom mohli sjet z rampy… Start v Polsku nebude o boji o čelní příčky, ale půjde o první krok při návratu do světa rally a současně půjde o příležitost jak vyjádřit naše poděkování našim fanouškům, soupeřům, sponzorům a také všem těm, kteří podporovali nás a naše přátele, kteří byly účastníky té hrozné nehody a jejich blízké. Vyjadřujeme hluboký soucit a smutek rodině a přátelům Alexeye Lyadukhina, který ten osudný den zahynul… Nejde pro nás o snadné rozhodnutí, ale ještě náročnější cesta je před nám a doufáme i nadále ve vaši podporu."

Před pár dny si jezdec poprvé od nehody vyzkoušel Fiestu R5 a nyní nezbývá než čekat, zda zdraví dovolí comeback již v Polsku nebo bude návrat odložen až na další kolo ME.

Komentářů celkem: 2
25. 7. 2017 17:321
0 0
Držím moc a moc palce ať to vyjde a tento sympatický pilot bude moci opět závodit, splněným snem mnoha by byl další parádní souboj s Kopeckým na Barumce, ten loňský bych přirovnal k přetahované Barumky r.1990 Sundström/Bosch.
25. 7. 2017 22:012
0 0
Skvělá zpráva, držím palce. Musí to být hodně těžké....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!