Pačejovští bojují o svou rally

Historie Rally Pačejov se píše už od roku 1974, její budoucnost je ale v ohrožení.

Historie Rally Pačejov se píše už od roku 1974, a teď reálně hrozí, že se rokem 2017 uzavře. Ať už se ten závod jmenoval Rallye Osvobození, Agrorallye nebo Rally Agropa, vždy byl mimořádně populární mezi závodníky i diváky. Vždyť v galerii jeho vítězů se nachází taková jména, jako Emil Triner, Štěpán Vojtěch, Stanislav Chovanec, Václav Pech jun., Milan Dolák, Tomáš Hrdinka, Jiří Pošík, Roman Odložilík, nebo Pavel Valoušek jun. A rychlostní zkoušky? Třeba takzvaný muničák patří mezi perly celé české rally.

Pro spoustu závodníků byl Pačejov prvním velkým závodem, na kterém se učili vše, co má jezdec nebo spolujezdec v rally umět. V posledních letech to zároveň byl jediný závod v rallysprintovém kalendáři, který se konal na území Čech. Toho rády využívaly posádky, pro které jsou moravské závody už trochu víc z ruky. Není náhoda, že i letos startovní listina Rally Pačejov praská ve švech.

Jenže to teď vypadá, že to všechno ročníkem 2017 skončí. Po odchodu hlavního sponzora se zatím nedaří najít takového partnera, nebo partnery, aby pořadatelé mohli pomýšlet na uspořádání své milované rally i v roce 2018. Letošní závod se ale Pačejovským ještě podařilo vykouzlit. Jak se jim to povedlo, to se dozvíte v následující pozvánce. A také detailní informace o erzetách, novinky a zajímavosti ze zákulisí příprav. Pořadatelé se nevzdávají, a my jim držíme palce!

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 7
26. 7. 2017 20:57
2 0
Pačejov je perla mezi našima soutěžema s dlouhou a bohatou tradicí. Každoroční účast posádek, je toho důkazem. Byla by škoda, kdyby musela skončit. Držím palce Pačívským, aby se jim povedlo další pokračování i v příštích letech.smajlíksmajlíksmajlík
26. 7. 2017 21:13
1 0
čoklíku, tohle bez jakýkoli výhrady podepisuju smajlík
26. 7. 2017 22:02
2 0
Děkuji všem, kteří se podílejí na jedné z nejlepší soutěži v kalendáři rally.smajlík
Pro mě osobně zcela nejhezčí ! O oblíbenosti netřeba mluvit, neboť startovka hovoří jasně.smajlíksmajlík
Ano, bylo by strašná škoda, kdyby tahle soutěž musela skončit. Držím palce do dalších let a ještě
jednou moc děkuji všem zainteresovaným.smajlíksmajlík
26. 7. 2017 22:05
1 0
Klidně obětuju Barumku, jen aby Pačív zůstal...
27. 7. 2017 08:14
1 0
Díky všem za důvěru. Makáme ve dne i v noci, aby se naše "nízkonákladová" rally podařila. Doufám, že všichni dorazíte.
27. 7. 2017 08:49
0 0
Držím palce. Pačejov nádraží, to je moje srdeční záležitost (první vítězství ve třídě Š 120 LS, rok 1986). Všem pořadatelům, posádkám a divákům přeji ať se jim nezadře žádná tříska.
27. 7. 2017 09:59
0 0
Držím palce. Pačejova by byla neskutečná škoda. Díky za vše, co pro diváky, jezdce i rally jako takovou děláte.smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!