Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 7. 2017 20:57 − 6461× − 0

Finská rally je pro Seba Ogiera oficiálně u konce

Po páteční havárii dnes využil Seb Ogier rally2 a chtěl nastoupit zpět v neděli. Lékaři však start zakázali jeho spolujezdci Julienu Ingrassiovi.

V pátek se stala poměrně nevídaná věc, protože Sébastien Ogier havaroval. Nebyla to dle všeho úplně jeho vina, po jednom tvrdém doskoku došlo k poškození tlumiče a následně se o chvíli později Francouzova Fiesta WRC nevešla do zatáčky a vůz trefil pravou zadní částí strom. Dnes Ogier s Ingrassiou vyzvedli auto z ÚP, aby jej následně znovu v rámci rally2 odstavili v servisu a tím pádem bylo víc času na rozhodnutí, zda bude moci spolujezdec usednout do vozu. Hlavní lékař Finské rally Dr. Timo Kaukonen již v pátek oznámil, že Ingrassia utrpěl otřes mozku a že by do vozu neměl usedat minimálně 15 dní.

V sobotu podstoupil Julien Ingrassia další vyšetření na magnetické rezonanci a ač snímky nenasvědčovaly otřesu mozku, diagnóza zůstala. Fiesta WRC se startovním číslem 1 tedy zůstane i v neděli v týmových stanech a Ogier s Ingrassiou se vrátí na Německé rally. Rich Millener z M-Sportu k situaci říká: "Dnes jsme chtěli kontrolu jeho stavu neurochirurgem. Ten přišel se stejnou prognózou jako doktoři, co jej prohlíželi dříve. Teď Julien potřebuje pár dní odpočinku, aby byl plně fit na Německou rally. Výsledky pátečního vyšetření jsme dostali pozdě v noci a jelikož už posádka byla mimo, tak jsme rozhodnutí nechali na později, abychom se mohli poradit i s nimi. Organizátoři soutěže s naším rozhodnutím souhlasili, nikdy neuškodí udělat další testy. Výsledek je stejný, jako řekl už hlavní lékař. Další testy nebyly nijak namířeny k rozporování předchozích diagnóz, prostě jsme chtěli víc informací před konečným rozhodnutím."

Ogierova nehoda v čase 1:50

Definitivní finský konec znamená pro Sébastiena Ogiera nulu na bodovém kontě a ohrožení jeho náskoku na čele klasifikace. Před Finskou rally jej od Thierry Neuvilla dělilo 11 bodů a jelikož je Belgičan momentálně šestý s malou ztrátou na pátého, je pro něj ve hře možnost zisku osmi, potažmo deseti bodů. Plus dalších až pět na PowerStage, takže po Finské rally může mít světový šampionát nového, letos už třetího, lídra. Jak ale říká Rich Millener, zdraví je přednější: "Odstoupení znamená, že Seb odsud odjede bez bodu, ale nemůžeme riskovat zdraví posádky. Julien si teď musí odpočinou. Nemá význam dělat něco jiného. Takhle bude aspoň Německá rally vzrušující."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!