Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 8. 2017 20:27 − 5210× − 22

Thierry Neuville: Finsko jsme jeli hlavou

Nový lídr světového šampionátu byl ve Finské rally mimo TOP 5, ale získané body mu i tam stačily na postup do čela klasifikace jezdců.

Začátek sezóny měl Thierry Neuville jako ze zlého snu. Dvakrát se jezdeckou chybou vyřadil z první příčky a po dvou soutěžích měl na kontě jen bonusové body za PowerStage. Avšak od Korsiky, kde vyhrál, začala jeho šňůra pódiových umístění, kterou přetnula až Finská rally. Tu Belgičan dojel na šestém místě se ztrátou minuty a půl na vítězného Esapekku Lappiho. I tak ale Neuvillovi stačily body za celkové umístění spolu s bonusem za PowerStage k tomu, aby se v průběžné klasifikaci jezdců posunul do čela, protože do té doby vedoucí Sébastien Ogier nebodoval a má o jedno vítězství méně, než jezdec Hyundai. Ten tak Francouze vystřídal na prvním místě a jak se nechal slyšet, Finsko odjel chytře, body získal, takže není moc kde hledat problémy.

"Jeli jsme hlavou a soustředili se na zisk bodů. Stáhnout po jedné soutěži Ogiera o 11 bodů je pro nás velkým výkonem a je to z hlediska bodů lepší, než v Polsku, kde jsme vyhráli. Byl to perfektní výkon i přes to, že výkon nebyl úplně dobrý," ohlíží se za Finskou rally Thierry Neuville pro Motorsport News. Tím, že Seb Ogier odstoupil již v půli první etapy, stihl si Belgičan vyzkoušet i krátce roli prvního vozu na trati, tedy něco, co si za poslední čtyři roky skoro nikdo z jezdců v MS mimo Ogiera neužil.

No a v nadcházející Německé rally bude Thierry Neuville díky svému vedení v šampionátu taktéž první na trati, ale na asfaltu by neměl mít tak velkou nevýhodu oproti zbytku pole jak na šotolině. "Kdyby zapršelo, tak by startovní pozice mohla být malou výhodou, ale nejsem z těch, kdo by příliš katovali. Počasí je mi tak jedno," říká Neuville s odkazem na tahání nečistot na trať při zkracování zatáček.

Komentářů celkem: 22
4. 8. 2017 01:3621
0 0
Původně napsal ombre
Shifty prostě a jednoduše, pro mě si vocas. Howk.
Ombre - celkem kvalitní názor. Díky za něj smajlík smajlík
4. 8. 2017 15:3922
0 0
Nemáš zač, hlavně aby to k něčemu bylo..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!