Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 8. 2017 20:46 − 2182× − 0

"Domácí" Bouffier vede v Rzeszowě

Lehký nonsens v nadpisu odkazuje na to, že lídr Rally Rzeszow – Bryan Bouffier je na polských tratích mazákem a násobným mistrem.

Mistrovství Evropy pokračuje svým pátým podnikem u našich severních sousedů v Polsku a jelikož Rzeszow je počítán i do klasifikace juniorům, sešla se na startu velmi pěkná konkurence, která dala zapomenout hubeným startovkám v Řecku a na Kypru. Dnes bylo na programu pouhých pět rychlostních zkoušek, ale i tak se celková délka první etapy dostala na 100 ostrých kilometrů a to znamená, že krom RZ5, jíž byla 4 kilometrová speciálka v ulicích Rzeszowa, byly všechny zbývající testy delší jak 20 km. Kvalifikaci soutěže vyhrál Lukyanuk, který se vrátil za volant po nepříjemné havárii na testech v Rusku, konkurenci okořenil například i Ostberg, který si s Fiestou R5 vyrazil do Evropy pro další asfaltové zkušenosti.

Na prvním klasickém testu začali nejrychleji právě dva dříve jmenovaní jezdci, když ruský pilot porazil o čtyři sekundy Nora, třetí čas zaznamenal junior Griebel. Toho následoval Gryazin a pátý čas na úvodní vložce zaznamenal Kajetanowicz. Hned následující test ukončil comeback Lukyanuka, jenž svou Fiestou trefil břeh a ten jej poslal do kotrmelců a pro Rusa soutěž skončila. Do čela se posunul Ostberg, na druhý post pak putoval trojnásobný polský mistr Bouffier, osm desetin nazpět následoval Gryazin, který v duelu JERC U28 přeskočil Griebela. Pátý pak byl Kajetanowicz, který měl soutěž mnohem lépe rozjetu než dosavadní lídr ME Magalhaes, který byl až ve druhé desítce výsledkové listiny.

EDIT: Jelikož to bylo s přidělováním časů a ručením zkoušek v pátek docela veselé, konečně výsledky první etapy se nakonec oproti textu měnily. Za Bouffierem byl klasifikován Kajetanowicz a Gryazin (1. v JERC U28) držel třetí místo se ztrátou na dvojnásobného mistra Evropy. Čtvrtý těsně pod pódiem byl Griebel (2. v JERC U28), který se nedávno byl rozjet na Rallye Lëtzebuerg s Hyundai i20 R5. Pátý byl Michel (3. v JERC U28) a šestou příčku držel problémy stíhaný Ostberg. Sedmé místo patřilo Grzybovi, osmý jel zbývající junior Peugeotu Suárez, deváté místo vybojoval výkonem na poslední RZ Habaj, jenž se tak dostal před desátého Moffeta.

V JERC U28 se absolutně nedaří Černému, který zajíždí nejpomalejší časy a drží sedmou, poslední příčku klasifikace. Mnohem optimističtější jsou však výsledky našich oficiálních i "neoficiálních" reprezentantů v JERC U27, kde se zápolí se speciály specifikace R2. Tam začal nejlépe Huttunen, který minulý víkend exceloval s Fabií R5 na světové Finské rally a nyní v Polsku má po pěti RZ náskok něco přes minutu na druhého Mareše. Deset sekund nazpět je Zawada s Adamem R2, čtvrtý je Wagner, jenž letos startuje na našich tratích a v Polsku sedlá vůz zlínské Sparrow Racing. Pátý je Banaz, šestý mladší z bratrtů Kupcových – Radomír, který je o příčku před starším Karlem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!