Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 8. 2017 20:29 − 8718× − 4

Pane Loeb, zkuste si C3 i na šotolině

Není to zas tolik dní nazpět, kdy si Sébastien Loeb vyzkoušel C3 WRC na asfaltu a tým by jej rád s autem viděl i na šotolině.

V tomto týdnu si devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb poprvé vyzkoušel vůz WRC nejnovější generace, když se účastnil testu Citroenu C3 WRC. Ten francouzskému týmu nefunguje úplně podle představ a zapojení jednoho z nejlepších jezdců historie je jen logickou volbou při ladění potíží auta. V úterý se tak Seb Loeb s věrným parťákem Danielem Elenou hlásili v regionu Moselle, kde se tým chystal na nadcházející Německou rally a po blíže nespecifikovaném množství kilometrů dostal šéf Citroen racingu Yves Matton hodnocení vozu. Podle Loeba by se mělo zapracovat na jízdních vlastnostech C3 WRC: "Když je sucho, tak je auto rychlé a výkonné. Ale pro zhoršené podmínky by bylo příjemné, kdyby se zapracovalo na jízdních vlastnostech, aby bylo auto snáze říditelné," hodnotil po úterku C3 WRC Seb Loeb.

Pokud jde o přínos devítinásobného mistra světa, tak podle šéfa Citroen racingu budou některé poznatky aplikovatelné již na nadcházející Německé rally. ""Práce, kterou v úterý odvedl byla docela ohromující a také nám nápomocná zejména pokud by pršelo, protože na testu pro Německou rally jsme toho za mokra moc nenajeli. Teď nezbývá, než sledovat předpověď počasí na příští víkend, abychom věděli, jestli budeme moci využít Sebových poznatků. Ale zpětná vazba od něj byla tak jako tak zajímavá a jeho znalosti techniky nám hodně pomohly, říká Yves Matton.

Netrvalo to však dlouho po asfaltovém testu a Yves Matton už přišel s tím, že by rád nechal Seba Loeba testovat C3 WRC i na šotolině, protože jak ukázal dosavadní průběh roku, na nezpevněném povrchu se občas vůz chová nepředvídatelně. "Ještě není nic dohodnuté, ale bylo by zajímavé, kdyby se mohl účastnit i šotolinového testu. Uvidíme, jestli to půjde realizovat," říká Yves Matton serveru wrc.com a dodává, "Seb je docela vytížený rallycrossem a jeho starty v cross-country. "

Komentářů celkem: 4
11. 8. 2017 15:41
0 0
Rad bych videl Loeba v tyhle bestii na zavodech.
11. 8. 2017 17:05 Upraveno 17:06
0 1
Schválně jsem koukal na testy i jiných týmů a jezdců na Německo a musim říct, že to auto fakt nejede. Hlavně na výjezdech z vracáků to nemá "šťávu".
11. 8. 2017 17:25
0 0
v čase 0:30 tam málem sestřelil nějaký dron a pilot toho dronu tam taky stojí jako o..s
12. 8. 2017 10:16
0 0
Původně napsal novope
v čase 0:30 tam málem sestřelil nějaký dron a pilot toho dronu tam taky stojí jako o..s
Podívej se pořádně, kde ten vrtulník "visí"!! Že "pilot" nestojí zrovna v korektním prostoru je však pravda; nicméně podle "outfitu dámy" bych to tipoval na týmovou akci - zajišťování záběrů z testu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!