Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 8. 2017 21:21 − 4620× − 5

Seb I. se nebrání dalším testům C3

Devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb se nebrání dalším testům pro Citroen a je možné, že jej v kokpitu C3 WRC ještě uvidíme.

Seb Loeb si C3 WRC vyzkoušel při testu před Německou rally, kdy za jeden den na cestách v regionu Alsaska najezdil něco přes 300 ostrých kilometrů, což je docela slušná porce vypovídající o tom, že se Seb s testem příliš nepáral. Díky rozmarům počasí si devítinásobný mistr světa zvládl vyzkoušet více podmínek, protože test začínal na mokru a postupně jezdil na osychajícím povrchu. Po konci testování pak potvrdil to, co o voze říkali jeho stabilní jezdci, tedy že by C3 WRC neuškodilo zlepšit jízdní vlastnosti: "Když je sucho, tak je auto rychlé a výkonné. Ale pro zhoršené podmínky by bylo příjemné, kdyby se zapracovalo na jízdních vlastnostech, aby bylo auto snáze říditelné," hodnotil C3 WRC Seb Loeb.

Jelikož jezdil na asfaltu a z průběhu sezóny to vypadá, že tento povrch bude silnější stránkou vozu, začaly se objevovat spekulace o tom, zda si Loeb vyzkouší vůz i na šotolině. Sám jezdec k možnostem dalších testů s Citroenem pro francouzský L´Equipe říká: "Jezdit kilometry na testech není zrovna nejzábavnější činností, ale když máte na voze co objevovat a nejezdíte s tím samým autem 15 roků, tak je to příjemná činnost. Nevidím reálně, že bych mohl testovat v průběhu celého roku, ale občas si do auta na den sednout, proč ne?" říká Sébastien Loeb a na dodává, že o možném testu na šotolině zatím s Yvesem Mattonem ještě nemluvil.

Jak se dále Francouz rozpovídal, tak po testu měl pocit, že neztratil nic z rychlosti z dob, kdy dominoval světovému šampionátu. "Když jsem seděl za volantem, tak jsem měl pocit, že se nic nezměnilo a že mám stále potřebnou rychlost. Ale hlavním cílem testu bylo objevit potenciál nové generace aut a musím přiznat, že jsem nečekal až takový rozdíl mezi rychlostí v zatáčkách," dodává Sébastien Loeb.

Komentářů celkem: 5
17. 8. 2017 21:38
1 0
Tak schvalne, kdy uvidime Seba I. za volantem C3 WRC pri ostrem startu? smajlík
18. 8. 2017 14:11 Upraveno 14:11
0 0
Kdyby měli příští rok sestavu Loeb, Mikkelsen a Breen, asi by se nikdo nezlobil, že? smajlíksmajlík smajlík
18. 8. 2017 17:26
1 0
Ale zlobil - Ford, Hyundai, Toyota ...smajlík
18. 8. 2017 20:50
1 0
Původně napsal hobit
Ale zlobil - Ford, Hyundai, Toyota ...smajlík
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
19. 8. 2017 11:01
0 0
smajlíksmajlíksmajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!