Jakub Malina - eWRC.cz
17. 8. 2017 20:46 − 5594× − 0

Čendova RZtka II. – 2. 9. 2017

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola.

V září loňského roku se skupina nadšenců, v čele s Rudou Zahradníkem, rozhodla uspořádat malou motoristickou akci jako vzpomínku na našeho kamaráda, závodníka Martina Vodehnala. Začátkem měsíce se sjela necelá třicítka posádek na malé letiště nedaleko areálu Škoda Auto Kvasiny. Po „seznamovačkách“ začali účastníci bavit sebe i diváky, kteří doslova okupovali všechna zajímavá místa na trati. Díky pozitivním ohlasům ze stran diváků, kteří se sešli v hojném počtu, i ze strany posádek, bylo v zimě domluveno pevně nové datum. Volba padla na 2. září 2017 a začaly přípravy na druhý ročník.

Vše se podařilo a první zářiový víkend budou opět slyšet v okolí Rychnova nad Kněžnou motory závodních aut. Zázemí „RZtky“ zůstává na letišti u Škoda Auto Kvasiny odkud budou posádky vyrážet na trať. Pro letošní rok se ale připravuje změna. V polední přestávce bude trať přestavěna a odpolední průjezdy budou v opačném směru (organizátor si vyhrazuje právo na změnu). Délka trati zůstává i letos stejná jako minulý rok tedy cca 4,5 km asfaltové cesty. I když se jedná o relativně jednoduchý úsek, nebyla o krizové situace v loňském ročníku nouze. Závodníci zaplnili trať i během technické přestávky, což svědčí o tom, že si trať oblíbili.

Pro posádky i diváky bude zajištěno i letos občerstvení v blízkosti depa, ve kterém bude probíhat i následná volná zábava, která se může protáhnout až do neděle. Účast přislíbila většina posádek z loňského ročníku i několik nových tváří. Důležitou roli v účasti posádek sehraje i letos Barum rally. Ta rozhodne, zda některým posádkám vydrží technika a budou se moci „RZtky zúčastnit“.

Pro bližší info sledujte facebook nebo případně mail: cube@cubephotography.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!