23. 8. 2017 21:31 − 8711× − 9

Seb Ogier přemýšlí, co dál

Po této sezóně končí Ogierovi smlouva u M-Sportu. A co bude dál?

Po Německu se obvykle začíná řešit, kdo kam přestoupí, kdo skončí nebo kdo naopak naskočí do továrního týmu. A vždy se čeká v první řadě na ty nejlepší, od jejich rozhodnutí se pak odvíjí další kroky.

A teď to bude hlavně na rozhodnutí Seba Ogiera. Ten má smlouvu u M-Sportu jen do konce roku a podle všeho není vůbec jasné, co bude dál. A zatím to netuší asi on sám. "Možné je, že i skončím úplně a vůbec to nezáleží na tom, zda získám titul. Nejsem pod tlakem. Ale pokud budu cítit, že i příští rok se dá něčeho dosáhnout, tak asi budu pokračovat."

Zdá se, že stejně jako pro Loeba je stále těžší odloučení od manželky a ročního syna. "Už mám za sebou hodně let v rally a je pro mě stále těžší opouštět domov, hlavně když mám dítě. Hodně cestuji, hodně žiji ve stresu. Snažím se najít nějaké řešení. Doufám, že před Katalánskem už bude jasněji."

Otázkou je, který tým by o něj měl skutečný zájem. Není pravděpodobné, že by ho vzal Hyundai k Neuvillovi, to by nedělalo dobře. Patrně ani Toyota ho nutně nepotřebuje, a tak kromě M-Sportu zbývá Citroen. Tam je ale logičtější volba Andreas Mikkelsen, který chce ještě jezdit dlouho. Takže zbývá M-Sport, kde by ho chtěli udržet všemi deseti a podle všeho i Ogier by nebyl proti. Vytváří ale spolu tlak na Ford, aby M-Sportu pustil více peněz na vývoj i plat Ogiera, který v současnosti pokrývá jeho sponzor Red Bull. Tak budeme v říjnu chytřejší?

Komentářů celkem: 9
24. 8. 2017 06:11
0 0
Z článku jsem vyrozuměl, že celý plat Ogiho pokrývá Red Bull. Není to náhodou ( i ) tak, že Malcolm si vzal hypotéku, aby Ogiera udržel, tzn. že ho platí on? Osobní sponzor pilota je něco jiného
24. 8. 2017 08:16
0 0
Mám pocit, že nikdy to přesně nebylo řečeno, jak to je. Ale už tím, že jeho auto, kombinéza a já nevím co je pokryto Red Bullem, znamená, že na něj do týmu dává strašně prachů. Těžko by to tam dali jen tak.
24. 8. 2017 08:22 Upraveno 08:23
0 0
Jestli jsem to dobře pochytal z útržků všech možných i nemožných informací, tak si Malcolm vzal hypotéku (prý už mezitím splacenou či převedenou na M-Sport), aby mohl pořádně nasazovat třetí - Ogierovo auto, které chtěl původně nabízet platičům a jen částečně přispívá na plat, jehož většinu pokrývá RB. Ogi, protože chce jezdit, nedostal žádné náhrady od VW za "vypovězení" smlouvy a ani RB není bezedný, takže jeho výsledný příjem prý letos podstatně klesl, škarohlídové mluví o jednom milionu EUR. Mám pocit, že se Ogierovi chce/chtělo stejně silně jezdit jako brát plat, na který je zvyklý. Ford se brodí smajlík v pěnězích, za první pololetí měl zisk před zdaněním 2,5 miliardy USD, tak by Ogimu i nám mohl udělat trochu radost, ne?
24. 8. 2017 09:56
1 0
Já doufám že zůstane. U VWbyl jak robot,ale u Fordu je "normální člověk"aspoň na mě tak působí. Fandím mu s Ottem. A podle mě, díky Sebovi Ott neskutečně dospěl. To co spolu letos předvádí je parada. Ale bohužel o všem rozhodují peníze. Tak uvidíme co bude.
24. 8. 2017 10:35
0 0
Nejradši bych taky, aby zůstal no. Ale obávám se, že si klidně dá sezónu dvě v Citroenu, s Mikellsenem už jezdil a prachy by měl lepší. Ford by to měl a mohl zadotovat, jenže pro něj zřejmě rally není tak prioritní...
24. 8. 2017 13:00
0 0
Netvrdil Ford, že se vrátí do WRC, když udělají titul?
24. 8. 2017 13:37
0 0
Původně napsal Shacki
Mám pocit, že nikdy to přesně nebylo řečeno, jak to je. Ale už tím, že jeho auto, kombinéza a já nevím co je pokryto Red Bullem, znamená, že na něj do týmu dává strašně prachů. Těžko by to tam dali jen tak.
Ano, máš pravdu , ale protože jen Jeho auto je tímto pokryto, to souvisí právě jen s ním.
24. 8. 2017 14:06
0 0
Jsem obrovským fandou Malcolma, proto bych si přál, aby spolu zůstali. Oběma to spolu velmi svědčí, Malcolm je šťastný a Seb lidský...
24. 8. 2017 15:36
0 0
Původně napsal Antonín
Jsem obrovským fandou Malcolma, proto bych si přál, aby spolu zůstali. Oběma to spolu velmi svědčí, Malcolm je šťastný a Seb lidský...
Dokonale jsi to vystihl. Mám stejný názor.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!