Pirelli odpočítává minuty do startu Barum Rally

Pirelli je připraveno na start Barum Czech Rally. O body do Poháru Pirelli se závodilo naposledy v Pačejově.

Vrchol českých automobilových rally se chystá na nadcházející víkend do Zlína, kdy zde odstartuje populární Barum Czech Rally Zlín. Soutěž zařazená do ERC mistrovství Evropy v rally a současně do TrueCam mistrovství České republiky v rally láká na start stovky soutěžních posádek z domova i ze zahraničí a nechybí mezi nimi kompletní evropská rallyová špička. Značka Pirelli bude opět u toho a má na startu hned několik špičkových posádek startujících na pneumatikách této značky, které mohou bojovat o umístění na stupních vítězů v absolutní klasifikaci i ve třídách. Na výsledky z Barum Czech Rally Zlín si počkejme do konce víkendu a doufejme, že prapor Pirelli bude vlát hodně vysoko. Nyní si ale pojďme připomenout poslední soutěž, kde se bojovalo o body do Poháru Pirelli, kterou byla Rally Pačejov.

Pneumatiky Pirelli na tomto velmi populárním rallysprintu dosáhly množství úspěchů a tím nejzářivějším je vítězství posádky Jan Dohnal – Michal Ernst s Fordem Focus WRC na pneumatikách Pirelli. Stejně tak Pirellky obouvaly i další dvě nejrychlejší posádky Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát se Škodou Fabia R5 a Martin Koči s Filipem Schovánkem, také se Škodou Fabia R5. Pneumatiky Pirelli tedy v Pačejově obsadily kompletní stupně vítězů. Na pneumatikách Pirelli vyrazili i loňští vítězové Rallysprint série Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou, kteří v Pačejově poprvé usedli do nového vozu Škoda Fabia R5 s nímž je budeme vídat v dalších soutěžích.

Maximální počet bodů do Poháru Pirelli ve třídě 6 vybojovala posádka Matěj Kamenec – Adam Jurka s Peugeotem 208 R2, kteří třídu ovládli v těsném souboji se soupeři. Gratulujeme! Body za druhé místo brali Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem s Opelem Adam R2 a v Poháru Pirelli ve třídě 6 třetí dojeli Marcel Svačina s Patrikem Janečkem s Peugeotem 208 R2. Ve třídě 5 se na pneumatikách Pirelli dařilo Josefu Zimmermannovi s Petrem Sleichertem s Renaultem Clio R3, kteří dojeli ve třídě druzí. Za nimi v poháru soutěž dokončili Aleš Kaválek s Jaroslavem Miko s Hondou Civic Type-R. Mezi malorážkami třídy 9 dojela do cíle Rally Pačejov v rámci hodnocení Poháru Pirelli nejlépe dvojice Zbyněk Hrabec – Martin Hlavatý, kteří třídu s Hondou Civic VTi vyhráli. Gratulujeme!

Pozornost všech motoristických fandů je nyní upřena k nadcházející Barum Czech Rally Zlín a o body do Poháru Pirelli v Rallysprint sérii se bude závodit až v říjnu na Rally Vsetín. Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!