24. 8. 2017 16:40 − 7095× − 2

Václav Pech před svojí jubilejní Barumkou

Již dvacátý start na Barum Rally čeká o tomto víkendu plzeňskou posádku Václav Pech jun. a Petr Uhel.

Během těchto dvaceti startů zde společně dokázali 2x absolutně zvítězit, 4x obsadit druhé místo a 2x třetí, a tak jako jediná posádka v historii celé Barumky dokázali společně získat 8x stupně vítězů.

„Vždy si vzpomenu na náš první start ve Zlíně v roce 1998. Byli jsme vykuleni úplně ze všeho. Z velikosti této soutěže, její délky, náročnosti, z množství fanoušků a atmosféry jakou vytvářeli. Docela se nám tehdy dařilo a byli jsme průběžně tuším třetí ve své třídě, ale těsně před cílem jsme museli odstoupit pro poruchu benzinové pumpy,“ vzpomíná Václav Pech jun. na začátky.

V loňském roce zde Pech startoval s velice atraktivním a populárním vozem Porsche 911 GT3, ale protože vůz měl hnanou pouze zadní nápravu, nebylo vždy možné plně využít výkon jeho motoru. Proto se team rozhodl vrátit ke čtyřkolce v podobě Fordu Fiesta R5. S tím v letošní sezoně v každé z pěti soutěží vybojovali vždy druhé místo. A protože by na Barumce rádi sáhli ještě o stupínek výš, probíhala příprava EuroOil-invelt teamu s maximálním nasazením.

„Po Rallye Bohemia jsme do našeho Fordu konečně získali motor poslední specifikace EVO II, a hodně tvrdě pracovali na vylepšení jízdních vlastností. Poslední změny jsme vyzkoušeli ještě na testu o víkendu a s autem si teď rozumím mnohem víc a mám z jízdy dobrý pocit. Obavy mám ale trochu z omezeného počtu pneumatik, protože během soutěže smíme použít jen 18 kusů, což je dost málo. Při stálém počasí to nebude tak zásadní, ale v případě proměnlivého, kdy bude nutno použít více druhů směsí, se ke konci závodu bude vybírat z použitých pneu jen těžko něco schopného,“ popisuje přípravy a záludnosti závodu Václav Pech jun.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem odstartují s Fordem Fiesta R5 EuroOil-invelt teamu na Barum Rallye se startovním číslem sedm a ve velmi silné konkurenci, budou bojovat na patnácti náročných rychlostních zkouškách a trati dlouhé 688 km o body do domácího i evropského šampionátu. EuroOil-invelt team zve všechny fanoušky motorsportu na Barumku, která odstartuje v pátek 25. srpna 2017 ve Zlíně.

Komentářů celkem: 2
24. 8. 2017 20:44
0 0
Takže nový motor, tak ať šlape pánové smajlík
24. 8. 2017 20:44
0 0
Takže nový motor, tak ať šlape pánové smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!